BIST 9.774
DOLAR 34,07
EURO 37,91
ALTIN 2.803,94
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zıpkınla balık avlama yarışması

Giresun’da ilk kez zıpkınla balık avlama yarışması düzenlendi. Yarışmaya Karadeniz Bölgesi'nden 12 takım katıldı.

Abone ol

Giresun sahili açıklarında 6 saat boyunca takımların zıpkınla balık avladığı yarışma sonunda ödül töreni Atapark’da düzenlendi.

Düzenlenen ödül törenine Giresun Valisi Mustafa Yaman, Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı, Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel, Emniyet Müdürü Cemal Levent, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Yalçın Ülker, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Ülker, federasyon çatısı altında bir çok Avrupa şampiyonları çıkarmalarına rağmen yeterince yaygın bir spor dalı olamadığını belirterek “Sualtı sporları yarışmalarında Avrupa şampiyonları çıkaran federasyonumuzu ülkemizde yaygınlaştırma çabasındayız. Sualtı Sporları aslında çevre dostu, sanatın çevre ile birleştiği zevkli bir spor branşıdır.

Bu tür sporlarda madalya almaktan daha çok yarışmanın ön planda olduğu düşüncesiyle bütün sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.
Giresun Valisi Mustafa Yaman ise, “Sualtı Sporları Federasyonu güzel bir organizasyona ilimizde imza attı. İlimizi temsil eden takımımız ise ikinci oldu. Ulusal bir organizasyonu başarıyla ilimizde sonuçlandırdığımızı düşünüyorum.

Federasyonumuzdan ulusal bir organizasyonun ardından uluslararası bir organizasyonu daha ilimize getirmelerini bekliyoruz” dedi.
Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel’in de güzel temenniler dilediği konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren sporculara ve takımlara madalyaları ve kupaları verildi.

Yarışmada ise ferdi olarak Ankara Polis Koleji’nden Serdar Bayram 1., Ahmet Tekin 2. ve Ercan Bayram ise 3. olurken takım halinde Ankara Polis Koleji 1., Giresun Gençlik Kulübü 2. ve Trabzon Gülbaharhatunspor Kulübü ise 3. oldu.