BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Ziconun UEFAdan umudu yok

Zİco'dan şanssız kaybedilen Newcastle maçının ardından UEFA Kupası hayal iması.

Abone ol FENERBAHÇE Teknik Direktörü Arthur Zico, Newcastle United karşısında golü yiyene kadar güzel bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi. Brezilyalı çalıştırıcı, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, dönen ve duran toplarda savunmada yaşadıkları sorun nedeniyle gol yediklerini ifade ederek şu değerlendirmeleri yaptı:

"İnsan tabiiki üzülüyor. Maça güzel başladık ve gol yediğimiz ana kadar güzel mücadele ettik. Oyuncularım yapmaları gereken her şeyi ortaya koydular. İyi olduğumuz anda yediğimiz gol moralimizi bozdu. Şu ana kadar çektiğimiz sıkıntılardan kaynaklanan bir gol yedik. Dönen toplar ve duran toplarda yaşadığımız sıkıntılarla gol yedik.

Gruptan çıkmak tamamıyla bize bağlı. Biz istersek ve mücadelemizi sürdürüp bundan sonraki maçları alırsak bu gruptan çıkabiliriz. Sadece bir maç kaybettik, savaşı kaybetmiş değiliz.

Newcastle karşısında üst düzey bir mücadele ortaya koyduk. Alanları iyi daralttık ve ikili mücadelelerden daha fazla galip çıktık. Bugün eksik yaptığımız şey, kazandığımız topları olumlu kullanamamamızdı."


Zico, "Fenerbahçe için UEFA Kupası rüya mıdır?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Futbol içinde hayaller kurmak güzeldir. Fakat gerçeklerle saha içerisinde yüzleşmek gerekir. Futbolda hiçbir rakibe karşı kolayca kazanamazsınız. Günümüz futbolunda başarıya ulaşmak için azimle mücadele etmeniz şart."