BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Ziconun B planı yok

Zico maçı başladığı gibi bitiriyor. Tribündeki seyirciler gibi maçı kenardan izliyor.

Abone ol

Fenerbahçe Bursaspor önünde kötü oynadı. Yenilgiden ziyade oynanan kısır futbol sarı lavicertlileri üzdü. Haliyle eleştiri okları da Teknik Direktör Zico'ya çevrildi. Zico'nun maç içinde taktik değişikliğiğine gitmemesi eleştiri alıyor. Rıdvan Dilmen de Zico'nun yok diyor.

Kadronun sezon başında bu yana hiç değişmediğini belirten Dilmen, Fenerbahçe'ni 90 dakika boyunca tek bir gol pozisyonu olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

Şampiyonluktaki rakiplerinin ikisi ikişer puan bırakmış, bir anda puan farkını açma, deplasmanda kaybettiğin beş puanı telafi etme, fikstür avantajını lehine çevirme şansını ele geçirmişsin.
Ama gelin görün ki, iki maçta altı gol yiyen bir rakip karşısında Deivid'in cılız kafasının dışında 96 dakika boyunca Fenerbahçe'nin pozisyonu yok. Buna karşılık Bursaspor'un golün dışında üç tane yüzde yüz pozisyonu var. Neden?
Çünkü B planın bulunmuyor. Zico ile Fenerbahçe sezon başından beri aynı sistemi oynamaya başladı. Hep aynı kadro. Bunlara eyvallah. Ama maç içinde skora göre sistemi değiştirebilirsiniz. Fenerbahçe'de ise sadece oyuncu isimleri değişiyor maç içinde. Lugano çıkıyor, Ümit stopere geliyor, Uğur Boral sol beke geçiyor. Tuncay çıkıyor, Tümer giriyor.

Zico'nun rakibini ortadan delmeye çalıştığını ve kanatları kullanmadığını gözlemleyen Dilmen, problemin büyük olduğunu şu sözlerdile getirdi:

Kısacası hangi mevkiden çıkarsa oraya adam alınıyor. Zaten önde oynayan iki forvet aynı tipte oyuncular. Yüksek toplarda etkisiz. Bu takım iki kenar oyuncuyla oynayabilen bir takımdı. Yani beklerin önüne, kenarlara orta yapabilen birer oyuncu yerleştirip oyunun son bölümünde riske girilebilirdi. Bursaspor'u gömüldüğü ceza sahasından böyle çıkarabilirdiniz. Bursa takımının savunması göbeğe yığıldı. Fenerbahçe de rakibini ortadan delmeye çalıştı. Sonuç sıfır pozisyon.
Fenerbahçe'nin en büyük problemi bu. Maçı başladığı düzende tamamlaması. 2-0 öndeyken de, 1-0 geriye düşerken de hep aynı. Dünyada her takım öne geçtiği anda veya geriye düştüğünde mutlaka sistemini, savunmada ya da hücumda değiştirir.
Bursaspor hak ettiği puanları aldı. Üç büyüklerin yarışını ben de merak ediyorum. İkram yarışındalar hepsi. "Hayır ben olmayacağım sen ol", "Hayır ben de olmayacağım, sen ol" gibiler.
Bülent Yıldırım beğendim bir hakemdi. Yine iyi maç yönetti.