BIST 9.109
DOLAR 34,28
EURO 37,65
ALTIN 2.916,66
HABER /  SPOR

Zico sözünü tuttu

"Büyük maçları oynamasını biliriz" diyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, İnönü'de bu sözünü yerine getirdi.

Abone ol

Fenerbahçe'nin üst üste yaşadığı puan kayıplarından sonra gerekirse ezeli rakiplerle deplasmanda oynayacakları maçları kazanarak şampiyonluğa ulaşacaklarını söyleyen Teknik Direktör Zico, İnönü'de bu sözünü tuttu.
Sarı - lacivertli takımın geçen hafta Denizlispor'la berabere kaldığı maçtan sonra, "Şampiyonluk kilidini rakiplerin sahasında açmamız gerekiyorsa açarız. Büyük maçları oynamasını biliriz. Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında inanarak, savaşarak, azimli, kalbiyle oynarsa galip gelecek skoru alır" diyen Brezilyalı hocanın bu iddiası dün gece gerçek oldu.

Zico birçok kişinin maç öncesi galibiyetten umutsuz olmasına rağmen kazandıklarını söyledi. Tecrübeli hoca, "Çok kişi Fenerbahçe'nin ölü olduğunu sanıyordu. Fenerbahçe zor anların takımı olduğunu gösterdi. Ne kadar kaliteli oyuncularımız olduğunu bir kez daha ortaya koyduk" dedi.

Takımının ne istediğini bilerek oynadığını vurgulayan Zico şöyle devam etti:

"İkinci yarıda Beşiktaş'ın baskılı başlamasının göstergesi olarak geriye yaslandık. Ama rakip etkili ataklar geliştiremedi. Kupa maçında ikinci yarı Beşiktaş'ın yarı sahasında geçti, ancak onlar turu atladı. Beşiktaş'ın baskısını artırdığı bölümlerde bizim geriye çekilmemiz yanlış değildi. Şişirilen topları savunmamız geçiştirdi."
31 haftada hakemlerle ilgili bir kez konuştuğuna da dikkat çeken Zico, "Takımımdan hakemi unutup, futbol oynamalarını istedim. Onlar da bunu yaptılar" ifadelerini kullandı.