BIST 9.109
DOLAR 34,26
EURO 37,60
ALTIN 2.908,55
HABER /  SPOR

Zico Lazaroniyi nasıl tanır?

Lazaroni, Trabzonspor'un şampiyon olabilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

Abone ol

Trabzonspor Teknik Direktörü Sebastiao Lazaroni, Trabzonspor'un şampiyon olabilmesi için elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.

Lazaroni, Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında, Trabzonspor'un 23 yıldır şampiyon olamaması, UEFA Kupası hedefleri ve Türk futbol ile ilgili soruları yanıtladı. Sebastiao Lazaroni, dergideki röportajında, Trabzonspor'un şampiyon olabilmesi için elinden gelenin en iyisini yapacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Doğal olarak bütün takımların hayali şampiyon olmaktır. Bizim güç olarak da buna hazır olduğumuzu saha içinde göstermemiz gerekiyor. Ligde yapacağımız her maç bizim için bir final havasında geçecek. Bu noktada, seyircilerin bizim sahadaki 12. adamımız olmasını istiyoruz. Diğer kulüplerin ekonomik durumları daha iyi olabilir, takımlarında teknik kapasitesi daha yüksek oyuncular olabilir, ama biz bütün Trabzon şehri olarak gerekli atmosferi yakalayabilirsek o zaman diğer takımlarla savaşabiliriz.''

Türk futbolunun hızla geliştiğini ifade eden Lazaroni, ''2002 Dünya Kupası'nı hatırlayacak olursak, orada büyük bir başarı yakaladıktan sonra ülke bir anda hızlı bir düşüş içerisine girdi. Daha alçakgönüllü olunması gerekiyordu. Şimdi öyle olmalıyız. Kalitemizi bilerek ama karşı tarafı da küçümsemeyerek UEFA Kupası'nda ön eleme turunu geçmemiz gerekiyor'' görüşüne yer verdi.
-''ZİCO, BENİ ÇOK İYİ TANIR''-

Lazaroni, Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun çok iyi bir insan olduğunu da kaydederek, ''Kendisi eşine az rastlanır bir futbolcuydu. Onu çok küçük yaştan beri tanıyorum ve çok severim. Onunla aynı ülkede çalışacağım için çok sevinçliyim. Kendisiyle Flamengo'da birlikte çalışmış ve şampiyonluk sevinci yaşamıştık. Bu yüzden Zico beni çok iyi tanır. Onunla ailece görüşürüz. Saha içinde onu diğer tarafta görmek benim için çok ilginç bir duygu olacak'' diye konuştu.