BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Zico ile Daumun farkı

Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Selçuk Şahin Zico ile Daum'un farkını söyledi.

Abone ol

Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Selçuk Şahin, bu sezon takımda forma giyme şansının herkes için eşit olduğunu belirterek, ''Zico çok sıcakkanlı ve dünya çapında birisi. İlk intiba olarak hocamızdan çok memnunuz'' dedi. İdman sonrası gazetecilere kamp dönemini değerlendiren Selçuk Şahin, ''Kamp dönemimde oldukça iyi çalıştık. Zico takıma oldukça yüklendi. Bana göre kamp olumlu geçti. Tek sorun sıcak havaydı. Kamp yeni arkadaşlarla ve hocamızla kaynaşma açısından çok iyi geçti'' dedi.

Sakatlık nedeniyle talihsiz bir dönem geçirdiğinin altını çizen tecrübeli oyuncu, ''Sezon başı kampı futbolcu için çok önemli. Eksiklerim hala var. Oynayacak duruma gelmem zaman alacak. Ben en kısa zamanda hazır olmak için çalışacağım'' diye konuştu.

FORMA ŞANSI HERKES İÇİN EŞİT

Bir gazetecinin bu yıl Fenerbahçe'de forma savaşı yaşanacak mı? sorusuna, ''Ben bu yıl tekrar anlaştım. Oynayamayacağımı düşünseydim açıkçası tekrar anlaşmazdım. Elimden geleni yapacağım. Yeni hocayla birlikte tüm oyuncuların şansı eşit'' diye cevap veren sarı lacivertli oyuncu, ''Zico geldiğinden bu yana güler yüzlü. Kendisi dünya çapında bir oyuncu. Sıcakkanlı bir yapısı var. Burada başarılı olacaktır. Taraftar başka bir hoca bekliyordu ancak Zico burada çok başarılı olacaktır'' şeklinde konuştu. 100. yılda şampiyonlar ligine mutlaka girmeleri gerektiğini vurgulayan Selçuk, daha önceden şampiyonlar ligine direkt girdiklerini ancak bu kez ön eleme oynayacaklarına dikkati çekerek bunun kıymetini şimdi daha iyi anladıklarını kaydetti.

Selçuk, gazetecilerin Zico'yu Daum ile kıyaslamasını istemeleri üzerine, ''Daum da Zico gibi oldukça disiplinli bir hocaydı. Hocadan hocaya fark var. Zico'nun antrenmanları daha ağır ve tempolu geçiyor diye düşünüyorum. Tek fark Zico'nun daha güler yüzlü olması. Yoksa hoca olarak ikisi de başarılı hocalar'' diye görüş belirtti. Öte yandan Hollanda'nın Arnhem kenti yakınlarındaki Dieren kasabasında çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, bugünkü Valencia ile yapacağı hazırlık maçı öncesi son antrenmanını yaptı.

Kamp yapılan otelin yanındaki sahada yapılan antrenmana Valencia maçında forma giymeyecek futbolcular çıktı. Bugünkü antrenmana katılan isimler şöyle: Anelka, Mahmut Hanefi, Selçuk Şahin, Kerim, Onur, Olcan, Murat, Servet, Deniz, Tümer, Luciano, Recep ve Serdar. Teknik direktör Zico, bugünkü antrenmanın ilk bölümünde futbolculara kanatlardan yapılan ortalarla şut çalışması yaptırdı. Antrenman yarı saha da yapılan çift kale maçla sona erdi. Bu arada, uzun süredir takımdan ayrı olarak çalışan Selçuk, bu kez takımla birlikte antrenman yaptı. Fenerbahçe, Hollanda'nın Zwolle kentindeki WHC Wezep'in stadyumunda İspanya'nın Valencia takımı ile üçüncü hazırlık maçına çıkacak. TSİ 20.30'da başlayacak olan maçı Kanal D naklen verecek.