BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Zico Eric Geretsi alt etti

Derbi maçının her iki yarısı farklı geçti. İlk yarıda dökülen Galatasaray ikinci yarıda uyandı ama iş işten geçmişti.

Abone ol

İlk yarıda fizik üstünlüğü Fenerbahçe'deydi. Deniz, Aurelio ve Appiah orta alanda üstündüler. Orta alanı kalabalık tutup kazanılan toplarla sonuca gitmek istiyordu Fenerbahçe. Bu düşüncesini sahaya yansıtan Zico, maçı koparmasını bildi. İkinci yarıda Gerets'in yaptığı değişiklikler işe yaradı ama o da 15 dakika sürdü. İlk gole kadar iki taraf al gülüm ver gülüm yaptı. İkinci yarıda maça birazcık heyecan ve mücadele geldi ama o kadar. İlk yarı skoru 2-0'dı ama akıllarda kalacak şöyle ama aman aman bir gol pozisyonu yoktu.

Fenerbahçe'nin rakibi hataya zorlayacak sıkıştıracak kadro yapısı yok. Fenerbahçe'nin en büyük sorunu da bu aslında. Tempo yapamıyor. Rakip pres yapınca da bocalıyor. Şampiyonluğu hedefleyen takımın böyle temposuz oynaması düşündürücü. Edu ve Lugono aksasa da önündeki oyuncular daha iyi savunma yapıyor. Bu kez de kontra atakları iyi yapamadılar.

Kazanılan toplarla hızlı çıkıp klas oyuncularla sonuca giden bir takım. Nitekim goller de öyle geldi. Gollerde Uğur Boral-Tuncay ve Appiah-Kezman ortaklığı vardı.

Alex attığı gol dışında etkisizdi. 'Küçük maçların büyük oyuncusu' diyenleri doğrularcasına oynadı. Ancak yenilen gol taraftarları endişelendirdi. Panik havası onlara da sıçradı. Son dakikalarda saniyeler geçmek bilmedi.

Koca Galatasaray ilk yarıyı Ümit Karan'ın vuruşu dışında pozisyonu yoktu. Emre-Thomas uyumu yoktu. Song'un eksikliği hissedildi.. İliç hayalet gibi gezindi. Cihan savunma yapamadığı gibi topu da oyuna sokamıyor. Cihan ve Ergün Fener hücumlarında kademe hatası yaptılar.

İnamoto düz bir oyuncu. Kendilerini ispatlamak isteyen o kadar genç futbolcu varken böylesi yabancılar verilen paralara yazık. Onu oynatan Gerets'e kocaman bir ayıp demekten başka bir şey gelmiyor aklımıza.

Arda bir şeyler yapmaya çalıştı ama yeterli desteği arkadaşlarından alamadı. Hasan Şaş'ın yerine giren Sabri, ikinci yarının başlarında etkili oynadı. Gol de Sabri'nin payı büyüktü. Sağlı sollu baskı sadece 15 dakika sürdü o kadar. Fenerbahçe yaslandıkça yaslandı. Galatasaray ise şuursuz bir baskı kurdu.

Gerets Arda'yı neden oyundan aldı? İyi bir pasorü çıkarıp yerine üçüncü bir forveti alarak orta alanı boşalttırdı. Forvet oyuncularına pas aktaran bir futbolcuyu çıkarıp yerine bir üçüncü golcüyü almak akıl işi geğil. Zaten bu değişlik sonrası Fenerliler son dakikalarda orta alanı biraz daha rahat geçtiler.

Hakem Selçuk Dereli iki tarafı da memnun etmedi. Özellikle faul kararlarında çok tartışıldı. Turacı'nın 89. dakikada topu uzaklaştırırken kolunu kullanması sarı kırmızılılara göre penaltıydı. Dereli ayrıca Deniz'in Sabri'nin ayağına basmasını göremedi.

Yazı: Oktay Sağlam-İnternethaber