BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Zico eksikleri sorun etmedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico B36 Torshavn'ı yenmeye geldiklerini söyledi

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nun rövanşında yarın Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımı ile yapacakları karşılaşma için, ''İlk maça benzer bir skorla, daha güzel bir oyunla galip gelerek bir üst tura yükselmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Brezilyalı çalıştırıcı, futbolcu Alex ile birlikte kamp yaptıkları yurtta yarınki maçla ilgili basın toplantısı düzenledi. İstanbul'daki ilk maçta aldıkları 4-0'lık skorla güzel bir avantaj yakaladıklarını belirten Zico, ''Yarın da aynı ciddiyetimizi koruyup ilk maça benzer bir skorla, daha güzel bir oyunla galip gelerek üst tura yükselmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

Bu akşam yapılması planlanan antrenmanın iptal edilmesiyle ilgili bir soru üzerine, futbolcularının bundan etkilenmeyeceğini kaydeden Brezilyalı teknik adam, şunları söyledi: ''Bu bizi çok fazla etkilemeyecek. Uzun geçen yolculuklardan sonra futbolcuların biraz hareket yapması kendilerine gelmeleri için iyi olabilir ama futbolcularımın çalışma ritmine baktığımda bir günlük çalışmamanın onları etkileyeceğini sanmıyorum. Bugünkü antrenman programı da sahayı tanımaya yönelik olacaktı. Özel bir çalışma yapmayacaktık.''

Zico, ''İstediğiniz Fenerbahçe'nin şu anda yüzde kaçı?'' şeklindeki soruya, ''Çok fazla yüzdeler hakkında konuşmaktan hoşlanmıyorum. Amacımız yeni oyun anlayışımızı futbolculara aşılamak. Sistemi futbolculara göre ayarlamak. Fenerbahçe ofansif bir karaktere sahip. Çalışmalarımızın daha başındayız. Oynamak istediğimiz futbolu futbolcularıma yansıtıyorum'' yanıtını verdi. Hedeflerinin her zaman yükseklerde olduğunu vurgulayan Fenerbahçe Teknik Direktörü, yarınki mücadeleye de bir üst tura geçmek isteyen bir takım olarak çıkacaklarını ifade etti.

-ANELKA KONUSU-

Brezilyalı çalıştırıcı, ''Anelka konusunda somut bir gelişme var mı?'' sorusu üzerine de ''Anelka'nın problemi yönetimle, başkanla. Ben burada olan, benimle olan kişiler hakkında konuşmayı tercih ediyorum. Burada olmayan kişiler hakkında konuşmanın gereği olduğunu zannetmiyorum'' dedi.

-ALEX: ''BURAYA İSTEDİĞİMİZİ ALMAYA GELDİK''-

Fenerbahçeli futbolcu Alex de Souza ise B36 Torshavn karşısında ilk maçta avantajlı bir skor elde ettiklerini kaydederek, ''Buraya istediğimizi almaya geldik'' dedi. Alex şunları söyledi: ''Aslında çok fazla söyleyecek bir şey yok. Çok fazla kafamda rakip takım yok. Bizim için önemli olan ne kadar fazla maçımız varsa hocamızın istediği şekilde kendimizi gösterebilmek. Şu anda gelişen bir takımız, yeni yeni oturan bir takımız. Bizim için ne kadar fazla maç performansı olursa, hocamız Zico'nun istediklerini, yeni sistemini daha fazla sahada gösterme şansımız olur. Sahada yapacaklarımız daha önemli.''

-ANTRENMAN İPTAL EDİLDİ-

Fenerbahçe'nin, yarınki maç öncesi Torsvollur Stadı'nda yapması planlanan antrenman iptal edildi. Sarı-lacivertlilerin Faroe Adaları'na geldiği uçaktan takımın antrenman ve maç için gerekli malzemelerinin yer aldığı 8 valizin çıkmaması üzerine çalışma yapılamadı. Valizlerin bir sonraki uçak seferiyle adaya getirilerek kafileye ulaştırılacağı belirtildi.