BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,08
ALTIN 2.446,94
HABER /  POLİTİKA

Zerkavide korkunç iddia

Bir görgü tanığı, öldürülen El Kaide'nin Irak lideri Zerkavi için AP haber ajansına şöyle dedi:

Abone ol

"Ambulansta hâlâ hayattaydı. Amerikalı askerler burnundan kan gelinceye ve ölünceye dek dövdü."

500 kiloluk bomba atılarak öldüğü iddia dilen Zerkavi'nin basına gösterilen cesedinin temiz gözükmesi kafalarda soru işaretleri oluşturuyordu. Saldırıdan saldırıdan yaralı olarak çıkan ve sedyede ölen Zerkavi'nin ölüm şekli ile ilgili Amerikan AP ajansına konuşan tanık şüpheleri doğrular gibiydi.


Terör örgütü El Kaide'nin Irak'taki operasyonlarını yürüten Ebu Musab El Zerkavi'nin perşembe günü Amerikan güçleri tarafından düzenlenen bir saldırı sonucu öldürülmesinin ardından yaşananlarla ilgili yeni detaylar basına yansımaya devam ediyor. Amerikan AP ajansına konuşan ve adının Muhammed olduğunu söyleyen bir görgü tanığı, Zerkavi'nin Amerikan askerlerince dövüldüğünü iddia etti.

Muhammed, "Zerkavi, hâlâ hayattaydı. Onu bir ambulansa koyduk, ama Amerikalılar gelince ambulanstan çıkardılar. Karnına vurup, giysisiyle başını sardılar. Daha sonra burnundan kan gelinceye ve ölünceye dek karnına ve göğsüne vurdular" dedi. Washington Post gazetesine konuşan Ahmed Muhammed isimli bir başka tanık da Zerkavi'nin ölesiye dövüldüğünü söyledi.