Hakkında yakalama kararı çıkartılan Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Gürcistan'a çıktıkları iddia edildi.
Abone olBakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında yakalama kararı çıkartılan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın, dün sabah saatlerinde Gürcistan'a kaçtıkları ortaya çıktı.
Artvin Valisi Kemal Cirit, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında "örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcılar Zekeriya Öz'ün dün sabah saat 03.46, Celal Kara'nın da 04.19'da Sarp Sınır Kapısı'ndan Batum'a çıkış yaptığını söyledi.
Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında yakalama kararı çıkarılan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın, Artvin Sarp sınır kapısından Gürcistan'a çıktıkları anlaşıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan bir diğer savcı olan Mehmet Yüzgeç'in ise nerede olduğu bilinmiyor.
Bu üç savcı, ifade vermek üzere çağrılmışlardı ancak ifade vermeye gelmemeleri üzerine bugün haklarında yakalama kararı çıkarılmıştı.
Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç savcılık tarafından "Örgüt kurmak", "Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmaya kısmen veya tamamen engellemek" suçlamaları ile karşı karşıya.
ZEKERİYA ÖZ'DEN TWEETLER
Akşam saatlerinde tweet atmaya başlayan Zekeriya Öz, tutuklama kararı ile ilgili yorum yapmazken hükümeti eleştiren tweetler attı. Öz şunları yazdı:
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK'nın bugün aldığı karar doğrultusunda, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs"suçlarından tutuklanma talebiyle yakalama kararı çıkarılması için Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.
Başsavcılık, eski savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Yüzgeç ve Celal Kara hakkında tutuklama talepli "yakalama emri" çıkarılmasını istedi.
ÖRGÜT KURMAKLA SUÇLANIYORLAR
Başsavcılık tarafından mahkemeye gönderilen ilgili yazıda, şüphelilerin Twitter hesaplarına ait ekran görüntüleri, tanık beyanları ve HSYK'nın yolladığı soruşturma dosyası delil olarak gösterildi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin dosya içerisinde yer alan eylem ve davranışlarından, delilleri yok etme, gizleme ve değiştirme hususunda kuvvetli şüphelerinin bulunması gözönüne alınarak, "tutuklanma" talepli yakalama emri düzenlenmesini istedi.