BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,05
ALTIN 2.832,97
HABER /  DÜNYA

Zehaviri hain dedi

El Kaide'nin 2 numaralı ismi Eymen El Zevahiri, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e ''hain'' dedi.

Abone ol

Usame Bin Ladin'in liderliğini yaptığı terör örgütü El Kaide'nin ikinci adamı olarak bilinen Eymen El Zevahiri, Pakistan Devlet Başkanını hedef alarak, Pervez Müşerref'e ''hain'' dedi.

Zevahiri, dün yayınlanan video bantta, Pakistan halkı ve ordusunu Müşerref rejimini devirmeye çağırarak, ''Pakistan halkını bu hainin iktidarını saf dışı bırakması için ciddi biçimde çalışmaya davet ediyorum. Pakistan ordusunun her subayını ve her askerini, Pakistan'da ve Afganistan'daki Müslümanları öldürmek için verilen talimatları yerine getirmemeye çağırıyorum'' ifadesini kullandı.

Müşerref'in yurtdışına kaçmak için hazırlığını tamamladığını ileri süren Zevahiri, Pakistan Devlet Başkanının yurtdışındaki bankalarda hesapları olduğunu ve halk ayaklanması başlar başlamaz ülkeden kaçacağını iddia ederek, ''Pakistan halkına yönelik bu mesaj, Irak lideri Saddam Hüseyin'in devrilmesinin (9 Nisan 2003) üçüncü yılında çekilmiştir'' dedi.

Zevahiri, aynı bantta, ''Irak'ta ABD'nin beli kırıldı'' demişti. Zevahiri'nin bu bandıyla, El Kaide örgütü bir hafta içinde üçüncü kez bant yayınlamış oluyor. El Kaide örgütü, 23 Nisan'da yayınlanan ses bandında, Batılı ülkelerin Filistin'de hükümeti kuran Hamas'ı saf dışı bırakmasını kınamış, Sudan'ın sorunlu Darfur bölgesinde de ''uzun vadeli bir savaş'' çağrısında bulunmuştu.

Amerikalıların başına 25 milyon dolar ödül koyduğu Ebu Musab Zerkavi de bundan iki gün sonra, ilk kez bir video bant kaydında görünmüş ve Irak'ta Amerikalıları yenilgiye uğratmaya ant içmişti.