BIST 9.777
DOLAR 34,18
EURO 38,15
ALTIN 2.910,45
HABER /  GÜNCEL

Zanlının evi aranıyor

Saldırgan Alparslan Arslan'ın Üsküdar'da yaşadığı evde, polis tarafından arama yapılıyor.

Abone ol

Danıştay 2. Dairesi'ne düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili olarak avukat Alparslan Arslan'ın Üsküdar'da yaşadığı evde, Cumhuriyet Savcısı nezaretinde polis tarafından arama yapılıyor.

Alparslan Arslan'ın arkadaşlarıyla birlikte yaşadığı Üsküdar Tabakçı Mahallesi Nalçacı Hasan Sokak Uğur Apartmanı'ndaki evin kapısı, çilingir tarafından açıldıktan sonra polis araması başlatıldı. Arama çalışmasına, Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kıpcan da katıldı.

Alparslan Arslan'ın komşuları, Arslan ve arkadaşlarının burada yaklaşık 3 yıldır oturduklarını belirterek, evde Arslan dışında bir avukat ile hukuk fakültesinden iki öğrencinin kaldığını anlattılar.

Eve zaman zaman çok sayıda kişinin gelip gittiğini ifade eden komşuları, sabah saatlerinde 2'si kadın 4 kişinin evin önüne gelerek, evin balkonuna çıkan bir kişiyle Kürtçe konuştuklarını söylediler. Komşuları, Arslan'ın yaşadığı evin perdelerinin sürekli kapalı olduğunu ve evde yaşayanların çevrede pek tanınmadığını kaydettiler.

Alparslan Arslan'ın alt komşusu Sebahat Şenyürek de birkaç gün önce Arslan'ın mutfağından kendi evlerine akan sızıntı nedeniyle eşi Alaattin Şenyürek ile Arslan'ın tartıştığını belirtti.

Söz konusu evin, Almanya'da yaşayan bir kişiye ait olduğu, evin kiralanması işleriyle de bir yakınının ilgilendiği öğrenildi. Bu arada, evde yaşayanlardan bir kişinin öğle saatlerinde evden çıkarak otomobiliyle buradan ayrıldığı görüldü.

Öte yandan, Alparslan Arslan'ın görev yaptığı Bahariye Caddesi Akar Apartmanı'ndaki Yeditepe Hukuk ve Danışmanlık Bürosu'ndaki arama işlemi de halen sürüyor.