BIST 10.035
DOLAR 34,13
EURO 38,09
ALTIN 2.903,18
HABER /  GÜNCEL

Zabıtalara altın tavsiyeler

Avcılar Zabıta Müdürlüğü göreve başlayan yeni 31 memur ile daha da güçlendi. Yeni zabıtalara mesleki kurallar hatırlatıldı.

Abone ol

Başkan Yardımcısı Yavuz Çengel ve Zabıta Müdürü Mehmet Güven yeni personele ‘Kabahatler Kanununun’ uygulanması sırasında halka ve esnafa saygılı davranılmasını, yasaların uygulanması konusunda ise taviz verilmemesini istedi

Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne yeni alınan zabıta memurları geçtiğimiz hafta sonu elbiselerini giyerek göreve başladı. 10 gün eğitimden geçen 31 zabıtaya her gün Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Güven tarafından meslek ile ilgili bilgiler verildi.

Eğitim seminerinde yeni zabıta personeline ilgili kanunlar hakkında ve vatandaşlarla iletişim konusunda bilgiler veren Müdür Güven, Eğitimli bir kadronun her zamanda daha başarılı olacağını belirterek, bu tür eğitim seminerlerinin her zaman devam edeceğini söyledi.
Göreve yeni başlayan zabıta memurlarına Başkan Yardımcısı Yavuz Çengel ve Zabıta Müdürü Mehmet Güven görevleri sırasında vatandaşa ve esnafa nasıl davranılacağı konusunda bilgiler verdi.

“Vatandaşa her konuda saygıda kusur etmeyin” diyen Yavuz Çengel ve Mehmet Güven, yeni personele, “Sizler Avcılar Belediyesinin aynasısınız” dediler.

Zabıta Müdürü Mehmet Güven, “Her geçen gün gelişerek büyüyen Avcılar’da meydana gelen olaylara anında müdahale edebilmemiz için kadromuza 31 kişi daha ekledik. 5393 sayılı yasaya göre sıhhi ve gayri sıhhi işyerlerini de büyük bir titizlikle denetleyen donanımlı Motorize Zabıta ekiplerimiz, bundan böyle ilçedeki seyyar satıcıların, kurallara uymayan fırıncıların ve dilencilerin korkulu rüyası olacaklardır. Tüketici Haklarını Koruma Kanununa göre de her zaman Avcılar halkının yanında olan ekiplerimiz, ilçede meydana gelebilecek en küçük bir olumsuzluğa anında müdahale ederek gerekli işlemleri yapacaktır” şeklinde konuştu.