BIST 10.343
DOLAR 32,66
EURO 35,06
ALTIN 2.444,38
HABER /  GÜNCEL

Zabıta balyozu indirdi

Seyyar satıcılar Avcılar'da zabıtanın 'balyoz' harekatına boyun eğdi

Abone ol

Son günlerde Marmara Caddesi’ni mekan tutan seyyarlar, Belediye Zabıta Ekiplerinin ve Zabıta Kontrol güçlerinin “Balyoz” harekatına boyun eğdi.

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin Kentsel yaşam çerçevesi içinde uygulamaya koyup hizmete açtığı ve tüm halkın beğenisini kazanan Marmara Caddesi, Avcılar Belediyesi Zabıtası ve Zabıta kontrol ekipleri’nin kararlı tutumu karşısında, Mahmutpaşa görüntüsünden kurtarıldı. Her önüne gelen seyyarın Marmara Caddesi’ni mesken tutmak istemesi, Avcılar halkının ve esnafının tepkisini çekmekteydi.

Modern ve çağdaş görüntüsü ile Avcılar İlçesi’nin nazar boncuğu olan Marmara Caddesi’ni bu görünümünden uzaklaştırmak isteyen seyyarlara karşı mücadele vermekten yılmayacaklarını ifade eden Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Güven şu açıklamalarda bulundu:

“Avcılar İlçesi Türkiye’nin sayılı il ve ilçelerinden daha modern, çağdaş ve örnek bir ilçedir. Marmara Caddesi’de bu ilçenin nazar boncuğu ve simgesidir. Bu görüntüsü ile çevre ilçe ve belde insanlarının da gezi ve alış-veriş için tercih ettiği modern bir caddedir. Böylesine güzel bir cadde elbette ki seyyarların iştahını kabartmaktadır. Seyyarlara müsaade edildiği takdirde bu caddenin Mahmutpaşadan farkı kalmaz.

Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Değirmenci’nin kesin talimatı var. Avcıların kalbi olan bu caddede, seyyarların cirit atmasına fırsat vermeyeceğiz. Halkımızdan ve esnafımızdan bu konuda zabıta ekiplerine destek olmalarını bekliyoruz. Biz bu operasyonları, onların menfaatleri doğrultusunda yapmaktayız. Marmara Caddesinde dükkan açan esnafın dükkan kirası var, vergisi var, stopajı var, elektrik, su ve telefon ödemeleri var. Seyyarın biri geliyor adamın dükkanının önüne tezgah açıyor. Bununla kalsa neyse, birde yaya kaldırımı işgal ediyor. Bu durumdan hem o dükkan sahibi hem de yoldan geçen halk rahatsız oluyor. Avcılar Belediyesi olarak bu işgallere meydan vermeyeceğiz. Bu konuda halkımızdan ve esnafımızdan destek bekliyoruz”.