BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Yürüyen protestocu Sivasta

Ermeni soykırım iddialarını protesto etmek için Ankara'dan Erzurum'a yürüyen emekli polis Sivas'ta.

Abone ol

Ermeni soykırımı iddialarını protesto amacıyla yaya olarak Erzurum'a gitmek için Ankara'dan yola çıkan emekli Emniyet Müdürü İlhan Sapmaz, Sivas'a ulaştı.

Geceyi Sivas Sıcak Çermik Kaplıcalarında geçiren Sapmaz, yaya olarak elindeki Türk Bayrağı ve ''Biz Türküz, soykırım bilmeyiz, emperyalistler aynaya bakın. Türkiye Türklerindir. Şehidim, emanetin şerefimdir'' yazılı döviz ile Sivas kent girişindeki Kültür Parka geldi.

Burada polisler tarafından karşılanan Sapmaz, yolculuğu süresince kendisini karavan ve araçla takip eden kardeşi Dursun Sapmaz ve yeğeni İbrahim Pekmez ile birlikte gazetecilerle bir süre sohbet etti. Ermeni soykırımı iddialarını protesto etmek ve bu konuda halkın duyarlılığını arttırmak amacıyla yolculuğa çıktığını anlatan Sapmaz, şöyle konuştu:

''Milletime, gençliğe mesaj vermek istiyorum. Tarihimizi çok iyi öğrenip, çok iyi değerlendirip, bize iftira atan dış güçlerle hukuki yönden mücadele etmemiz gerekmektedir. Gençliğimizi, milletimizi bu hususta çok iyi yetiştirmemiz ve onları mücadeleye çağırmamız gerekiyor. Bundan dolayı milletime mesaj vermek için yollara düştüm. Erzurum'a kadar yürüyüp, bu mesajımı gençliğe ve milletime ileteceğim.''

''Biz Türküz, soykırım bilmeyiz, emperyalistler aynaya bakın. Türkiye Türklerindir. Şehidim, emanetin şerefimdir'' şeklinde 3 mesajı olduğunu ifade eden Sapmaz, ''Önemli olan bu mesajların gençliğimize, milletimize ulaşmasıdır. Bu mesajlar ulaştığı müddetçe, destek de artacaktır, milletimizin kenetlenmesi de artacaktır, gençliğimizin bilinçlenmesi de artacaktır'' dedi.

Yürüyüş sırasında kendisine destek verenlere teşekkür eden Sapmaz, basın açıklamasının ardından yürüyüşüne polis eskortu eşliğinde devam etti.

Akşam saatlerinde kent meydanına varması beklenen Sapmaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koyacağı bildirildi.