BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.833,57
HABER /  DÜNYA

Yürüyen kale devrildi

ABD'nin zırhlı aracı MRAP ilk firesini verdi. Irak'ta zayiat verdiler..

Abone ol

ABD ordusunun, Irak'ta direnişçilerin kullandığı yol kenarına yerleştirilmiş bombalara önlem olarak geliştirdiği zırhlı araçlar beklenen sonucu vermedi.

Irak'ta yeni kullanılmaya başlanan Mayına Dayanıklı Pusuya Korumalı (MRAP) zırhlı araçlardan birinin, hafta sonuda yola yerleştrilmiş bir bombayla saldırıya uğradı. Olayda bir Amerikan askerinin öldüğü, üç askerin de yaralandı.

PATLAMA SONRASI DEVRİLDİ

ABD ordu sözcülerinden Binbaşı Alayne P. Conway cumartesi günü düzenlenen saldırıda ölen askerin, aracın tepesinde oturan topçu asker olduğunu açıkladı. Kabindeki üç askerin de, patlamanın ardından aracın devrilmesi sonucu yaralandığı belirtildi. Askerin ölümüne patlamanın mı yoksa aracın devrilmesinin mi yol açtığı ise açıklanmadı. Mayınlara karşı koruma sağlaması için gövdesi V şeklinde tasarlanan pahalı MRAP araçlarından Irak'ta halihazırda 1500 adet bulunuyor. Pentagon, 21 milyar dolarlık bütçe kapsamında, 'yürüyen kale' olarak bilinen bu araçlardan 12 bin adet daha üreterek Irak'a göndermeyi planlıyor.

TSK DA ALMAYI PLANLIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri de, terör örgütünün benzer saldırılarına karşı kullanılmak üzere iki ayrı paket halinde en az 400 adet MRAP zırhlı araçlarndan almayı planlanıyor.