BIST 9.685
DOLAR 33,89
EURO 37,60
ALTIN 2.809,65
HABER /  GÜNCEL

Yurt dışına çıkış harcı zammı belli oldu! İşte yeni rakam

Yeni vergi reformu paketinde en çok tartışılan konulardan biri yurt dışına çıkış harcı için ödenecek tutara yapılan zam oldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yurt dışı çıkış harcının 500 liraya çıkarıldığını açıkladı.

Abone ol

Hükümetin üzerinde durdurduğu yeni vergi paketinde tartışmalara neden olan yurt dışına çıkış harcı bedeli belli oldu. 150 liradan bin 500 TL'ye çıkarılacağı iddia edilen harç ücretinin 500 TL olacağı öğrenildi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler vergi paketi kanun teklifinin 53 maddeden oluştuğunu ifade etti. Güler açıklamalarında kritik detaylara değinerek şunları kaydetti:

Vergi Paketi teklifimiz toplam 53 maddeden oluşuyor. Kısa vadeli sigorta kolları prim oranını yüzde 2'den yüzde 2,25'e çıkarıyoruz. İşverenlere sağlanan 5 puanlık sosyal güvenlik destek priminin Hazine tarafından ödenmesine ilişkin uygulamayı sonlandırıyoruz.

Makul bir düzenleme

Kayıt dışı cezalarında etkinliğin artırılmasıyla ilgili düzenlemeye gidiyoruz. Yurt dışına çıkış harcını 500 TL'ye çıkaracağız, her yıl yeniden değerleme oranında artacak. Güler, reform paketi taslağında 1500 lira olacağı öne sürülen yurt dışı çıkış harcında makul bir düzenleme yapıldığını ifade etti.

Öte yandan vergi reformu taslağına eklenmesi beklenen az kazanandan az, çok kazanan çok vergi uygulamasının paketten çıkarıldığı öğrenildi.  Vergi teklifinin kesinlikle dar gelirliye yük getirmeyeceği, kayıt dışılığı önleyeceği, etkinlik, adalet ve verimliliği sağlayacak düzenlemeler içerdiği bildirildi. Öte yandan teklifte, yurt dışı çıkış harcının bin 500 lira olacağı da ifade edildi. Ayrıca başkasının POS cihazını ve IBAN'ını kullananlara para cezası da öngörülüyor.