BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.826,76
HABER /  GÜNCEL

Yunanistana harita notası

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi, Dışişlerine çağrıldı. Kriz büyüyor...

Abone ol

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen bir seminerde, Türkiye'yi bölünmüş olarak gösteren harita masaya serildi.

Haberin duyulması ile birlikte Ankara-Atina hattında harita krizi patlak verdi. Dışişleri, kamuoyuna yansıyan olayla ilgili olarak bugün harekete geçti.

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Yorgo Yenimatas'ın Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Yunan Büyükelçiye, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili
Büyükelçi Haydar Berk tarafından olayla ilgili olarak Türkiye'nin tepkisi iletildi.

Kaynaklar, aynı yöndeki bir girişimin Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğince yapılmasının da öngörüldüğünü bildirdiler.

’’Kürdistanlı" Türkiye haritasını açan Prof. Dr. Mazis’in İyonya Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olduğu ve bundan önce de birçok kez Türkiye aleyhine konuşmalar yaptığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından 3-7 Temmuz günleri arasında Atina'da düzenlenen kriz yönetimi seminerinde, Prof. Mazis isimli bir katılımcı, daha önce ABD ve NATO savunma kolejlerinde kullanılan ve Türkiye'yi bölünmüş gösteren bir harita açarak, Türkiye ile ilgili yorumlarda bulundu.

Bunun üzerine toplantıyı izleyen Türkiye'nin Atina Askeri Ataşesi Kurmay Albay Atilla Şirin, haritaya sert tepki göstererek, ne Mazis'in konuşmasının ne de haritanın gerçekleri yansıttığını belirterek, toplantı salonunu terk etti. Krize neden olan o meşhur harita Amerika imzası taşıyor.