BIST 10.030
DOLAR 34,14
EURO 38,23
ALTIN 2.924,93
HABER /  GÜNCEL

Yunan pilot öldü!

Türk ve Yunan savaş uçaklarının it dalaşı sırasında çarpışmaları sonucu Yunan pilotun öldüğü açıklandı

Abone ol

Türk pilot ise LPG yüklü bir gemiye çıkarak hayatını kurtardı.
Dışişleri Bakanlığı Ege'deki uçak kazası ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bugün öğle saatlerinde Rodos'un yaklaşık 35 mil güneyinde uluslararası hava sahasında bir Türk ve bir Yunan uçağının çarpışarak düştüğünü belirten Bakanlık, "Olay sonrasında pilotumuz kurtarılmış olup Yunan pilotun hayatını kaybettiği üzüntü ile öğrenilmiştir" dedi.

ABDULLAH GÜL BAKOYANNİ'Yİ ARADI
Olayın ardından Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'yi arayarak olaydan üzüntü duyduğunu dile getirdiği ve taziyelerini bildirdiği ifade edildi. Açıklamada "İki Bakan olayın tüm veçheleriyle incelenerek açıklığa kavuşturulması ve ikili ilişkileri etkilememesi hususunda anlayış birliği içinde olmuşlardır" denildi.


TÜRK PİLOT TEDAVİ ALTINDA
Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçağı ile Yunanistan Hava Kuvvetlerine mensup F-16 uçağının Ege ve Akdeniz'in uluslararası hava sahasında çarpışması sonucu sağ olarak kurtarılan Pilot Üsteğmen Halil İbrahim Özdemir, Fethiye'ye getirilerek Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Dalaman Hava Meydan Komutanlığına ait askeri helikopterle Fethiye Devlet Hastanesine getirilen Pilot Üsteğmen Halil İbrahim Özdemir, helikopterden hastane başhekimi ve uzman doktorlar tarafından alındı. Pilot, acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından beyin cerrahi servisine yatırıldı. Yaralı pilotu karşılamada, Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş ve askeri yetkililer bulundu. Pilotumuz denize düştükten sonra Panama Bandralı LPG yüklü bir tanker gemi tarafından kurtarılmıştı.