BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Yunan basınından şok iddia

Yunan gazetesi Elefterotipia, Türkiye'nin AB ülkeleri arasında istenmediğini iddia etti

Abone ol

Yunan gazetesi Elefterotipia, AB bünyesinde 2006 yılının Mart ve Mayıs aylarında AB adayı ülkelerle ilgili Avrupa halkının düşüncelerini içeren anketin sonuçlarını sayfalarına taşıdı. Gazete, Türkiye ile ilgili anket sonuçlarına, 'Türkiye yok' yorumunu yaptı.

AB üyesi ülkelerde yapılan araştırmada, müzakere sürecindeki Türkiye, Arnavutluk, Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Sırbistan'ın AB'ye üyeliği hakkında AB vatandaşlarının düşünceleri soruldu. Yunan gazetesi, okuyucuların dikkatini Anket sonuçlarını yayınlayan Elefterotipia gazetesi, Arnavutluk ve Türkiye hakkındaki değerlendirmelere büyük önem verdi.

Anketlerde, Yunan halkının yüzde 33'ünün Türkiye'nin AB sürecine destek verdiği, yüzde 67'sinin ise karşı çıktığı, Avustralya vatandaşlarının da yüzde 13'ünün destek verdiği, yüzde 81'inin de karşı çıktığı açıklandı. Ancak 25 AB üyesi ülkenin genel değerlendirilmesinde, halkın yüzde 39'un Türkiye'nin AB sürecini desteklediği, yüzde 48'inin ise karşı çıktığı belirtiliyor.

Anket sonuçlarında, balkan ülkelerinden Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Sırbistan'ın AB'ye üyeliğinin desteklendiği yer almakta. Yunan gazetesi Elefterotipia, istatistiklerin genel değerlendirmesini, AB'nin şartlarını yerine getirse bile, Türkiye'nin Avrupalılar tarafından AB içerisinde adının bile duyulmak istenmediği şeklinde yorumladı.