BIST 9.577
DOLAR 33,98
EURO 37,88
ALTIN 2.822,58
HABER /  GÜNCEL

YSK'nın son kararına itiraz var!

Yüksek Seçim Kurulu'nun dün akşam verdiği karara itiraz var. İtirazın sahibi ise MMP'liler...

Abone ol

Milliyetçi ve Muhafazakar Parti(MMP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, YSK'nın BDP'li bağımsız milletvekili adaylarının, adaylıklarına onay vererek geçersiz bir karar aldığını öne sürerek, karara itiraz edeceklerini belirtti.

Yılmaz yaptığı açıklamada, YSK'nın kendi hukuk kurallarına aykırı bir karar aldığını ifade ederek, "Karar geçersizdir. Zorlama ile alınmış hukuki altyapısı olmayan bir karardır" dedi. Karara itirazda bulunacaklarını kaydeden Yılmaz, "Boyun eğdirilen YSK değil millet olmuştur. Bu durumu kabul etmiyoruz. YSK usul dışı bir karara zorlanmıştır. Hukuki itirazımızı hazırlıyoruz. Hukukçularımız konuyu enine boyuna incelemektedirler. Yarın gerekli hukuki mütalaa hazırlanacak ve gerekçeli itirazımız YSK'ya bildirilecek. Seçilseler de bu kişilerin vekillilerinin düşürülmesi yönünde tüm hukuki süreci kovalayacağız" dedi.

8 SAĞ PARTİ TOPLU HAREKET ETTİ

Yılmaz, genel seçimlerine girecek 8 sağ partiyi de bu konuda toplu hareket etmeye davet ederken, "YSK eksik evrak bildirimi yapmamıştır. Doğrudan bu kişilerin seçilmeye engel teşkil eden durumları olduğunu bildirmişlerdir. Böyle bir durum da bu kişiler için eksik evrak kabulü yapılamaz. YSK kendi hukuki tanımlarına aykırı bir karar alması konusun da mecbur bırakılmıştır. Karar hükümsüzdür. Diğer partileri de itirazımıza destek olmaya davet ediyorum" dedi.