BIST 8.664
DOLAR 34,35
EURO 37,43
ALTIN 3.022,28
HABER /  DÜNYA

YPG yandaşının Başbakan Yıldırım’a gösterdiği fotoğrafın aslı ortaya çıktı

Başbakan Binali Yıldırım, Alman mevkidaşı Merkel ile yaptığı ortak basın toplantısı sırasında Armanc Agid Nerweyi adlı dernek çalışanının gösterdiği Afrin fotoğrafının 2015 yılına ait olduğu anlaşıldı.

Abone ol

Yıldırım-Merkel ortak basın toplantısında kendisini gazeteci olarak tanıtan dernek çalışanının Zeytin Dalı Harekatı'nı protesto için gösterdiği fotoğraflar, AA'nın daha önce yalan olduğunu belgelediği fotoğraf serisi arasından çıktı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Almanya temasları kapsamında dün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile düzenlediği ortak basın toplantısında kendisini gazeteci olarak tanıtan bir dernek çalışanının Afrin operasyonunu protesto için gösterdiği fotoğraflar, Anadolu Ajansının (AA) daha önce yalan olduğunu belgelediği fotoğraf serisi arasından çıktı.

BASIN ÇALIŞANIYIM DEDİ DERNEĞİN KARTVİZİNİ DAĞITTI: Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı karalamak isteyen Armanc Agid Nerweyi adlı dernek çalışanı, basın mensubuymuş gibi toplantıya katılarak Basnews için çalıştığını belirtti ancak isminin yazılı olduğu bir derneğin kartvizitini dağıttı.

Terör örgütü PYD/PKK yanlısının, toplantıda gösterdiği fotoğrafların Afrin’den olduğu iddiası ise yalan çıktı. Nerweyi’nin gösterdiği fotoğrafların terör örgütü PYD/PKK’ya yakın sosyal medya hesaplarınca da kara propaganda için kullanıldığı ortaya çıktı.

Toplantıda provokasyon girişiminde bulunan Nerweyi'nin Afrin'de çekildiği yalanıyla gösterdiği fotoğraflardan biri olan yaralı çocuk fotoğrafının 2016’nın ağustos ayında medyada yayımlandığı görüldü.

FOTOĞRAF 2015 YILINA AİT: Nerweyi'nin gösterdiği, daha önce terör örgütü PYD/PKK'ya yakın sosyal medya hesapları tarafından "Afrin'de çocukları kurtarın" etiketiyle kullanılan bir diğer fotoğraf ise Suriye'deki sahra hastanelerinin birinde çekildiği ve 18 Aralık 2015 tarihli Alman Frankfurter Allgemeine gazetesinin bir haberinde kullanıldığı, Reuters ajansınca servis edilen bir fotoğraf olduğu tespit edildi.

Basın toplantısı sonrasında Nerweyi, bu fotoğrafları internetten indirdiğini belirtti.

Gazeteci olduğunu iddia eden Nerweyi, basın toplantısı kurallarına uygun davranmadı. Nerweyi, kendisine söz verilmediği halde oturduğu yerden yüksek sesle konuşmaya başladı. Basın toplantısının düzenlendiği sırada bir soruya cevap veren konuşmacının sözünü provokatörlük yaparak kesmeye çalıştı.

Başbakan Yıldırım da basın toplantısında yalan söyleyerek provokatörlük yapan Nerweyi'ye yönelik, "Onlar başka olayların resimleri. Propaganda yapma. Afrin'de neler olduğunu bilmek istiyorsan oraya gel. Orada doğrusunu görürsün. Bu gösterdiklerin hep başka olaylara ait resimler. Burada etkilemeye kalkma." ifadelerini kullanmıştı.