BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.833,57
HABER /  GÜNCEL

Youtubedan çifte standart

Saddam'ın idamının yayımlandığı Youtube'da, yerine Bush'un kafası yerleştirilince, site çifte standart uyguladı.

Abone ol

İsveç'te yaşayan Türkiyeli güncel sanatçı Hakan Akçura Saddam'ın idam görüntülerinde Saddam'ın kafasıın yerine Bush'un kafasını kullanarak bir video hazırladı ve yuotube'a gönderdi.Yayınlandığı binlerce kişi tarafından izlenen video youtube tarafından yayından şiddet içerdiği gerekçesiyle yayından kaldırıldı.

Saddam Hüseyin'in asıldıktan sonra kırılan boynunun ve morgda yatan görüntüsünde Bush'un kafasını kullanan Akçura "Bu infaz görüntüleri gördüğüm o cellatların birgün ellerinde olsa Bush'u da neredeyse aynı sloganlarla ve dualarla asabileceğini ve telefon kaydı yapabileceklerini düşündürdü." dedi.


Hakan Akçura bu videoyu ilk hazırladığında Beyaz Saraya gönderdi.Ardından önce morgu belgeleyen Saddam Hüseyin çekimlerini George Bush'un çekimleri olarak değiştirdiği ilk videosunu Youtube'a koydu.Bu video yayınlandığının ertesi günü sitenin "arts and animations" kategorisinde en çok izlenen 20. video oldu.Fakat şiddet içerdiği gerekçesiyle yayından kaldırıldı.Fakat infazı belgeleyen ve onu Bush'un infazına dönüştüren video yayından kaldırılmadı.

Hakan Akçura Youtube'n çifte standardına tepki gösterdi.