BIST 9.976
DOLAR 34,05
EURO 38,05
ALTIN 2.832,35
HABER /  GÜNCEL

YouTube TMSF dosyasına girdi

Video paylaşım sitesi YouTube, ikinci Göltaş Operasyonu'na da "delil" oldu.

Abone ol

Tüm dünyada büyük ilgi gören video paylaşım sitesi "YouTube", Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) geçtiğimiz hafta Şevket Demirel'in şirketlerine yönelik olarak gerçekleştirdiği ikinci Göltaş Operasyonu'na da "delil" oldu. TMSF'nin, ikinci Göltaş Operasyonu için hazırladığı dosyada, "YouTube" sitesinde yayınlanan "Göltaş nasıl soyuldu" başlıklı video görüntülerine de yer verildi.

İKİ VİDEO BULUNUYOR

Böylece, YouTube sitesi, TMSF operasyonunda da kullanılmış oldu. TMSF, Murat Demirel'e ait Egebank'a el koyma kararının ardından, Murat Demirel'in babası Şevket Demirel'e ait Göltaş'ın da aralarında bulunduğu çeşitli şirketlere de el koymuş, ancak yargı kararıyla şirketleri iade etmişti. TMSF tarafından hazırlanan ikinci Göltaş dosyasına delil olarak giren YouTube sitesindeki görüntüler, iki ayrı videodan oluşuyor. Kim tarafından gönderildiği bilinmeyen, ancak "Göltaş2010" rumuzu kullanılarak siteye eklenen video görüntüleri, Göltaş ile ilgili açıklamalarda bulunan kişilerin itirafları ve aynı kişilerin ellerindeki belgelerden oluşuyor. TMSF, YouTobe'deki video görüntülerinden, kendilerine gelen bir ihbar sonucu haberdar oldu.

Videoları inceleyen TMSF, görüntülerdeki açıklamaların ve belgelerin, ikinci Göltaş Operasyonu'nu güçlendirecek delil niteliğinde olduğuna karar verdi ve dosyaya ekledi. YouTube'de "Göltaş nasıl soyuldu" başlığı ile yayınlanan video görüntüleri, mahkemede delil olarak sunulacak