BIST 8.934
DOLAR 34,26
EURO 37,63
ALTIN 2.909,69
HABER /  POLİTİKA

Yolsuzluk en kötü virüs

Başbakan Erdoğan, "yolsuzluğun her ülkeyi bitiren en önemli virüs olduğunu" söyledi.

Abone ol

Erdoğan, Aydın Atatürk Meydanı'nda düzenlenen "Aydın-Muğla Bölünmüş Yol Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada, yolsuzluk virüsünü, Türkiye'nin bolluk ve bereket kasalarının içerisine sokmayacaklarını ifade etti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yolsuzluk her ülkeyi bitiren en önemli virüstür. Hakkınız olan herhangi bir konuda ve gittiğiniz herhangi bir dairede rüşvet talebinde bulunurlarsa kesinlikle 'evet' demeyin. İşiniz mi çözülmüyor? Gelin kaymakama, valiye, Allah aşkına gelin Tayyip Erdoğan'a ulaşın."

Erdoğan, 2000-2001 krizinin son yaralarını sarmak için SSK ve Bağ-Kur borçlularının borçlarını yeniden tanzim ettiklerini de belirterek, ikinci husus olarak da 1992 yılından bu yana kredi kartlarından dolayı sıkıntıya girmiş vatandaşlar için yasal düzenleme yaptıklarını anlattı. Göreve geldiklerinde faizlerin yüzde 69 olduğunu, şu anda ise yüzde 13.5'e düştüğünü ifade eden Erdoğan, yüzde 56'lık farkı milletin, işçinin, köylünün, memurun ödediğini belirtti. Erdoğan, "Bunun için bu kadar yırtınıyorum" dedi.

TOKİ'nin 40 bin konutunun tamamen alt gelir grubu, hatta hiç geliri olmayan vatandaşlar için inşa edilmekte olduğunu da belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En uygun şartlarda kendilerine bunları teslim edeceğiz. 45 metrekare ile 55 metrekare arasında onlar için de konut yapıyoruz. Niye? Çünkü dolaşıyorum. Affedersiniz, dört ayaklının bile, hayvanın bile yaşayamayacağı yerde yaşamaya mahkum olmuş insanlarımız var. Onlara sembolik bile olsa bir çözüm üretmemiz lazım."