BIST 9.109
DOLAR 34,25
EURO 37,60
ALTIN 2.908,77
HABER /  DÜNYA

Yollar kapandı

Tüm yurtta soğuk hava etkili olurken kar yağışı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı <br/>Zonguldak’ta etkili olan kar yağışı sebebiyle kö...

Abone ol

Tüm yurtta soğuk hava etkili olurken kar yağışı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı
Zonguldak’ta etkili olan kar yağışı sebebiyle köy yolları ulaşıma kapandı. Ekipler, gün boyunca yolları açma çalışmalarını sürdürdü.
Zonguldak’ta dün akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle yüksek kesimlerde bulunan köylerin yolları ulaşıma kapandı.
Kar kalınlığı şehrin yüksek kesimlerde 50 ile 60 santimetre, kent merkezinde ise 10 ile 20 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışı sebebiyle merkez ilçeye bağlı 28 köyün yolları ulaşıma kapandı. Özel İdare’ye bağlı ekipler gün boyunca kar küreme ve yol açma çalışmalarını sürdürdüler.
Tunceli’de iki günden beri süren yoğun kar yağışı ve buzlanma hayatı olumsuz etkiledi. İki TIR, buz tutan yolda kayarak yolu kapatınca onlarca araç yolda kaldı.
Tunceli’de iki günden beri süren kar ve buzlanma şehirlerarası yollarda ulaşımı aksatıyor. Tunceli Erzincan karayolunun 65. kilometresi olan Düldül Kayaları mevkisinde, iki TIR buzlanan yolda kayarak yolu kapatmaları nedeniyle onlarca araç yolda kaldı. Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Yol Bakım Onarım ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar ile iki TIR çekilerek 4 saat sonra yolu trafiğe açıldı. Açılan yolda tuzlama çalışmaları başlatıldı.
Yolda kalan araç sürücüleri Karadeniz bölgesini güneye bağlayan bu en kısa yolda, karayolları ekiplerinin yol bakım çalışmalarını zamanında yapmadıklarından yakındılar.
Bolu Dağı’nda dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı bugün etkisini iyice artırırken, Yumrukaya ve Abant Kavşağı arasında yoğun kar yağışı gözlendi.
Yurdu etkisi altına alan kar yağışı vatandaşlar kadar trafikteki sürücüleri de etkiledi. Bolu Dağı’nda gece boyunca aralıklarla süren kar yağışı gündüz etkisini artırdı. Yumrukaya mevkisi ile Abant Kavşağı arasında lapa lapa yağan kar hem vatandaşlara hem de sürücülere zor anlar yaşattı. Kar yağışıyla birlikte zaman zaman sis de etkili olunca görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü. Kar yağışının hafta başından itibaren etkisini iyice artırması beklenirken, Bolu Dağı’nda karayolları ekiplerinin güzergahta hazır bulunacağı belirtildi.
Karabük’te kar yağışı şiddetini giderek arttırırken, Karabük Valiliği, Safranbolu ve Eflani ilçesinde okullara bir gün ara verildiğini açıkladı.
Karabük’te aniden bastıran şiddetli kar yağışı hayatı olumsuz şekilde etkilemeye başladı. Görüş mesafesinin 5 metreye kadar düştüğü Karabük’te Valilik kar yağışının devam etmesi sonucu ilk etapta Safranbolu ve Eflani ilçesinde tüm okullarda eğitime bir gün ara verdiğini duyurdu.
Kar yağışı ayrıca, bugün oynanacak olan Kardemir Karabükspor - Kayseri maçını da etkiledi. Maçın başlamasına saatler kara karşılaşmanın oynanacağı statta kar temizleme çalışmaları yapılırken, maçın oynanıp oynanmayacağı noktasında hakemler maç saatine yakın karar verecek. Yoğun kar yağışına rağmen taraftarlarında büyük ilgi gösterdiği maçta polis ekipleri de tüm zorluklara rağmen yoğun çaba sarf ediyor.
Tokat’ta gece yarısı bastıran kar yağışı nedeni ile kent beyaza büründü.
Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı Tokat’ta gece saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Pazar sabahı evinden çıkan vatandaşlar doyumsuz manzara ile karşılaştı. Şehirlerarası ulaşımda kar nedeni ile zaman zaman sıkıntı yaşandı. Tokat-Sivas karayolu Çamlıbel geçidinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolun trafiğe kapanmaması için karayolları ekipleri aralıksız çalışma yaptı. Bölge trafik ekipleri ise araçların zincirsiz yola çıkmasına izin vermedi.
(İHA)