BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,04
ALTIN 2.833,94
HABER /  GÜNCEL

Yılmaz Erdoğanın Radikali

Radikal'in genel yayın yönetmenliğini yapan Yılmaz Erdoğan, zor bir gündemde zor bir manşet attı.

Abone ol

Radikal, Yılmaz Erdoğan'ın Genel Yayın Yönetmenliği'ndeki güne hayal ettiği gibi başlayamadı. Bir gün önce Hrant Dink öldürülmüştü.

Gelir gelmez yazıişleri toplantısına girdi. Masadaki ilk sözü "Bu koltuğa oturmak zormuş" oldu. 'Pamuk ve Aksu'nun da koltuktan şikâyetçi olduğu' söylenince "Ama her gün Hrant Dink öldürülmüyor" diyerek işinin zorluğunu ortaya koydu. Herkesle tek tek tanışırken ak saçlı Ekonomi Müdürü Ruhi Sanyer'e yönelik "Abi saçlar sarı galiba" diye takıldı.

Kültür Sanat editörü Cem Erciyes'in gündeminde, şiir ve sinema haberleri çoğunluktaydı. Erdoğan, başka bir konu açtı: "Sinema eleştirmenlerinin olumsuz eleştirileri seyirciyi etkiliyor. Beğendikleri filmler izleyici kazanmıyor." Masada, aynı zamanda sinema eleştirmeni olan Spor Müdürü Uğur Vardan'la göz göze geldi.

Erdoğan, 'Beynelminel' filminin 12 Eylül'ü konu almasının o dönemi bilmeyen genç izleyiciler için cazip olmadığını söyledi. Vardan da "Siz de o dönemi anlatan film çektiniz" derken gözlerinde 'durum 1-1' ifadesi vardı.

Hazırlanan diğer haberler de konuşuldu. Manşeti atmanın zamanıydı. Daha önce pek çok aydın, kurşunların hedefi olmuştu. Hep aynı şeyler söylenmiş, yine de düşünenler öldürülüyordu. Erdoğan, klişelere vurgu yapılmasını istedi. Birinci sayfada kullanılacak fotoğrafı belirledi, hazırlanan sayfaları kontrol etti. Söylediği başlığın ardından birinci sayfa bitti. "Güzel oldu sayfa' dedi.

Sayfalar bittikten sonra ilk sayfadaki Dink'in yerde cansız yattığı fotoğrafa baktı, hüzünlendi "Böyle bir haber mi verecektik, böyle bir sayfaya mı imzamızı atacaktık?" dedi. //