BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,07
ALTIN 2.832,90
HABER /  POLİTİKA

Yılmaz Anavatanı ele geçirdi

Sağda birlik başlamadan biterken ANAVATAN'da meydana gelen kopmaların arkasında Yılmaz'ın olduğu iddia edildi

Abone ol

ANAVATAN'a yakın kulislerde, kongreden sonra eski Genel Başkan Mesut Yılmaz'ın, kendisine yakın isimleri telefonla arayarak istifa edip DP'ye geçmeleleri yolunda tavsiyede bulunduğu konuşuluyor..

Nitekim bu iddiaların arkasından Anavatan Partisi'nden peşpeşe istifa haberleri gelmeye başladı.

Anavatan Partisi MKYK üyesi ve eski bakanlardan Nejat Arseven, Lüfullah Kayalar ve Bitlis milletvekili Edip Safter Gaydalı ilk istifa eden isimler oldu..

PEŞ PEŞE İSTİFALAR

Anavatan Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Orhan Şahin ve Başkan Yardımcısı Murat Çakıroğlu partisinden istifa etti.

Şahin ve Çakıroğlu birer yazılı açıklama yaparak Anavatan Partisinden ve partideki görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

Şahin yazılı açıklamasında şunları kaydetti:
"Türk siyasi yaşamında önemli ve saygın bir konumu bulunan Anavatan Partisi eski Genel Başkanı ve Başbakan Mesut Yılmaz’ı terörist başı Abdullah Öcalan’la kıyaslamaktan imtina etmeyen bir şahsın genel başkanı bulunduğu partide bulunmak şahsım açısından mümkün olmayacağı için uzun yıllar çatısı altında hizmette bulunduğum, Anavatan Partisi ve partideki görevlerimden istifa etme zorunluluğu doğmuştur."