BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  SPOR

Yıldırımın Zicoya güveni tam

Fenerbahçe Kulübü Aziz Yıldırım, son günlerdeki eleştirilere yanıt verdi

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Aziz Yıldırım, kötü futbol ve beklenmeyen sonuçlar nedeniyle yapılan eleştirilere cevap verdi. Teknik direktör Zico’yu göndermeyeceklerini belirten Yıldırım, UEFA Kupası’nda iyi işler yapacaklarını, Türkiye Kupası'nı kazanacaklarını ve şampiyon olacaklarını iddia etti.

Aziz Yıldırım’ın, Fenerbahçe’nin taraftar sitesi “antu.com”a yaptığı açıklama şöyle;

"ZİCO'YLA DEVAM EDECEĞİZ"

"Şunu herkes bilsin ki Zico’yla devam edeceğiz. Zico ile ilgili hiçbir tereddüdümüz yok. Basın Daum’u göndermek için her şeyi yaptı. Aynı şeyi Zico’ya da yapmaya çalışıyor. Buna izin vermeyeceğiz. Şimdi de Ersun Yanal dedikodularını başlattılar. Yanal’ı milli takımdan bu medya gönderdi. Kendi kendilerine gönderip getiriyorlar.

TRANSFERLER GEÇ YAPILMADI

Herkes transferleri geç yaptığımızı söylüyor. Elimizdeki zaman doğrultusunda transferleri en iyi zamanda yaptık. Nobre’yi gönderdik. 1 Temmuz’da Nobre’nin yerine 1 yabancı hakkımız vardı. Lugano’yla anlaştık. Kulübü Libertadores Kupası maçları olduğu için erken göndermedi. Daha sonra Marco Türk oldu. Luciano sakatlandı. Portsmouth başkanı geldi Anelka için. Ama Anelka’nın beynini yıkadılar. Anelka’nın Bolton’a satışı biraz zaman aldı. Fiyat indirmeye çalıştılar. Değerinin altında vermeyeceğimizi açıkladık. Sonuçta Anelka’yı da sattık. Lugano’yla anlaşmıştık. Luciano’nun sakatlanmasıyla da bir anda 3 yabancı transferi hakkımız doğdu. Zico’yla oturup konuştuk. Bize verdiği isimler arasında, Edu, Kezman, Deivid ve Milan Baros vardı. Deivid’in transferi uzun sürdü. Çok para istediler, ama daha sonra fiyatta anlaştık ve Deivid’i transfer ettik. Zico bize ‘Kezman ve Deivid’den biri olmazsa, Milan Baros olsun’ dedi. Biz de Kezman ve Deivid ikilisiyle anlaştığımız için Milan Baros’u almadık. Luciano sakatlanmasaydı göndermezdik. Ama Luciano daha bugün ameliyat oldu. Bugünden sonra 40-45 gün sahalardan uzak kalacak.

OYUNCULARIMIZ KALITELI, ZAMAN LAZIM

Oyuncularımız çok kaliteli. Şu an iyi oynamıyorlar. Futbolcular kötü oynadıklarının farkındalar, kendi aralarında kenetleniyorlar. Kimse merak etmesin. Bu takım uyum sürecini aştığında çok başarılı olacak ve gelen başarıyla herkes mutlu olacak.

LUGANO BU DEĞİL

Lugano Brezilya’da yılın defans oyuncusu seçildi. Gerçek Lugano bu değil. Lugano da uyum sürecini aştığında herkes gerçek Lugano’yu görecek.

UEFA`DA İYİ İŞLER YAPACAĞIZ

İyi organize olursak UEFA Kupası’nda iyi işler yaparız. Ligi ve Türkiye Kupası’nı kazanacağız. Sadece biraz zaman lazım. Futbolcular uyum sürecini aştığında her şey daha güzel olacak.

TARAFTAR SAHİP ÇIKSIN

Taraftar oyunculara sahip çıkmalı. Onlara destek olmak lazım. Futbolun amacı yenince alkışlayıp yenilince küfür etmek mi? Futbola bakış açışını değiştirmeliyiz. Ama Fenerbahçe taraftarı zaten takımına sahip çıkıyor. Taraftarın görevi belli, oyuncuları destekleyecek, netice ne olursa olsun ‘Yenilsen de yensen de taraftarın seninle’ tezahüratının lafta kalmadığını göstermelidir. Adaptasyon kısa sürede atlatılmaz. Bunun için beklemek lazım ve bunun için de zamana ihtiyaç var.

TRİBÜNLERDE YÖNETİMİN ENGELLEMESİ YOK

Tribünleri yönetim herhangi bir şekilde engellemiyor. Meşale yakarsan UEFA’dan, Federasyondan ve Emniyet’ten ceza geliyor. UEFA, Federasyon ve Emniyet’in izin verdiği her türlü şovu taraftarlarımız stadımızda gerçekleştirebilir. Stada pankart asmak yasak değil. Pankartları bir gün önceden stadın uygun bir yerine taraftarlar tribünlerin altındaki reklam panolarını kapatmayacak şekilde asabiliyor. Stada herhangi bir pankart yasağı yok.

TARAFTARLA DİYALOĞA AÇIĞIM

Taraftarlar dertlerini, sorunlarını anlatsınlar. Çözüm için uğraşırız. Şunu bilsinler ki tribünlerde yönetimin herhangi bir engellemesi söz konusu değil. Taraftar Grupları toplanmasına ve bizimle diyaloga girmesine her türlü desteği vermeye hazırız.

10 BİN KİŞİLİK SPOR SALONU

Ülker’le işbirliği yaparak 10 bin kişilik kapalı spor salonu inşaatına 2 ay içinde başlayacağız. Salonun olduğu yere yüzme havuzu inşasına da başlayacağız.

REAL MADRİD BAŞKANI, “EMRİNİZDEYİM” DİYOR

100. yıl turnuvası için Real Madrid Kulübü Başkanından faks geldi. ‘Emrinizdeyim’ diyor. İtalya’dan bir takımı ve İngiltere’den de ünlü bir takımı getireceğiz. Bu turnuvayı 2007’nin Temmuz ayında yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca yollar süslenecek, her yer sarı lacivert ışık olacak. Stadımızda lazer şovlar olacak. Bağdat Caddesi’ne 1 km boyunda tak yapılacak. Her yer boydan boya süslenecek.

61 BİN TARAFTAR KART SATILDI

Şu ana kadar 61 bin taraftar kart satıldı. Hedefimiz 100 bin karta ulaşmak.

100. YILDA ATHENA ve KIRAÇ`tan FENERBAHÇE MARŞLARI

100. yıl da Athena marş hazırladı, Kıraç marş hazırladı, Fenerbahçe filmi, kitapları ve birçok şey hazırlanıyor. 100. yılımız 1 yıl sürmeyecek, gelecek yıllarda da devam edecek."