BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Yıldırımın uçuk hedefi

Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin bir holding olacağını söyledi ve hedefini şöyle açıkladı;

Abone ol

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 5 yıl içinde “1 milyon üye, 1 milyar bütçe” hedefine ulaşmak için çalıştıklarını belirterek, Fenerbahçe’ye gelir sağlayacak her alanda atılım yapacaklarını söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırırm, Vatan Gazetesi ekonomi servisinden Necla Dalan'a konuştu. Yıldırım şunları söyledi:

SÜREKLİ ARSA ALIYORUZ

“Geçen yıldan bu yana arsalar alıyoruz. İlk adımı atmış olduk. Otel, alışveriş merkezi, kapalı yüzme havuzları, konut gibi birçok projemiz olacak. İstanbul ve Ankara’da arsalar aldık. İzmir ve Konya’da alıyoruz. Daha birçok yerden de alacağız. Kulübe yeni kaynak yaratmak için ne gerekiyorsa yapacağız.”

ANKARA PROJESİ BAŞLADI

“Genel anlamda baktığınızda zaten bir holdingleşmeye gidiyoruz
. Sadece bunun için amatör ve profesyonel branşların iletişimi konusunun netleşmesi lazım. Bizim daha uygun fiyatla 1 milyon üye projemiz var. Yasal düzenlemenin gerçekleşmesini bekliyoruz. Çünkü üyeniz arttığında seçimle ilgili problemler olabilir. Kulüplerle ilgili yeni yasa üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bu yasanın içine seçim sistemi de detaylı konulacak. Biz de üzerinde çalışıyoruz, önerilerimizi yetkililerle görüşüyoruz. Düzenlemeler çıktığında, genel kurulumuzdan da projemizi geçirdiğimizde Fenerbahçeliler’e daha ucuza üye olma fırsatını sunacağız. Tabii eski üyelerimizin haklarını da korumayı ihmal etmeyeceğiz.”

FENERİUM'U HALKA AÇACAĞIZ

“Fenerium’u halka açarsak bize ne gibi faydaları olur diye araştırıyoruz. Yalnız Fenerium’u değil Fenerbahçe Sportif’in de bir kısmını daha 3-4 yıl içinde halka açıp buradan gelecek kaynağı kullanmak istiyoruz” diye konuştu. Yıldırım, halka arzda hangisine öncelik verecekleri konusunda ise, “Henüz bir karar almadık ama ikisini aynı anda da yapabiliriz”