BIST 9.900
DOLAR 34,14
EURO 38,11
ALTIN 2.873,10
HABER /  SPOR

Yıldırımın sakladığı gerekçe

Aziz Yıldırım neden dönmüyor? Kalmasının kulübe zarar verdiğini söyleyen Yıldırım'ın bu gerekçesi ne?

Abone ol

Kamuoyu diye merak ediyor. Milliyet yazarı Mehmet Demirkol da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın sakladığı açıklamadığı gerekçeyi sordu.

Yazı: Mehmet Demirkol
Kaynak:  

-"Bu sefer 2001'den farklı. Kararımdan dönmeyeceğim." Aziz Yıldırım bunu birisiyle dertleşirken, bir arkadaşına dert yanarken, fikir danışırken, sıkıntıyla ve bir anlık yılmışlıkla söylemedi. Bu saati belirlenmiş bir basın toplantısında bizzat kendi ağzıyla deklare edildi. Ve ekledi "Bu bir anda verilmiş bir karar değil. 4 gün düşündüm".

Bunları Fenerbahçe Başkanı söyledi. Herhangi birisi değil. Herhangi bir Fenerbahçe Başkanı da değil. Belki modern zamanların taraftarca en çok sevilen başkanı. Gücüyle grupları zayıflatan, kulübü basına kesin olarak kapatan, tam bir iktidar sağlayan sorgulanmaz iktidar, bunları söyleyen. Bu açık, net ve tartışmasız ifadelerden dönüş olmaz. Dönerse artık Aziz Yıldırım, Aziz Yıldırım olmaz. O yüzden bu konuyu tartışmak dahi anormal.

Yıldırım, Fenerbahçe'de büyük bir güç olarak kalmaya devam etmek isteyebilir. Fenerbahçe'den 100. yılında uzaklaşmak da istemeyebilir. Bu beklenen bir durum. Ama başkanlığı devam ettirmesi... Bugün onu yeniden göreve çağıranlar dahil herkes o zaman durup düşünecektir. Yıldırım ne yaptı? Neyin peşindeydi? Ve bizden saklanan nedir?
Bir Fenerbahçe başkanı yukarıda hatırlattıklarımızı tüm kamuoyuna açıkladıktan sonra "Döndüm" diyebilir mi? Yani ağzından böyle bir şey çıkabilir mi demiyorum. Bu hakkı kendinde görebilir mi? Başkanlık böylesine kesin bir iktidara izin verse de, böyle bencil bir tavra izin verebilir mi? Hayır!

Yıldırım göreve dönerse bu kez onu daha ağır bir sorumluluk bekliyor. Neden bırakma kararı aldığını açıklamak zorunda kalacaktır. Çünkü o gün açıkladığı nedenler bugün de ortada duruyor. Onun üzerinden Fenerbahçe'ye zarar verildiği fikrindeyse eğer, göreve döndüğünde bunun azalmayacağını, hatta daha da artacağını da biliyor olmalı. Bu manevra sonrası diğerleri onu artık daha çok sevmeyecek. Üstüne üstlük camia içinde de artık geçmişte olduğu gibi kesin bir konsensüs desteği olmayacak. Bu manevra ona olan desteği azaltacak.

Tek çıkış yolu eğer başka bir sebep varsa onu açıklamak olacak. Yani bir yerden bırak mesajı geldiği dedikoduları doğruysa bunu açıklama zorunluluğu doğacak.
İşte bu yüzden Aziz Yıldırım'ın döneceği tartışmaları yersizdir. Çünkü Aziz Yıldırım hakkında ne düşünürseniz düşünün çok akıllı bir adamdır. Ve bir liderin nasıl davranması gerektiğini çok iyi bilir. Dönüşün onu her şeyden fazla yıpratacağını da!