BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
GÜNCEL

Yıldırım'dan açıklama! Paradise belgelerinde oğullarıyla ilgili ne var?

Başbakan Binali Yıldırım oğullarıyla ilgili ‘Paradise Papers’ (Cennet Belgeleri) iddialarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Paradise belgelerinde Binali Yıldırım'ın oğullarıyla ilgili ne var?

Başbakan Binali Yıldırım, ‘Paradise Papers’ (Cennet Belgeleri) için ilk kez konuştu. Başbakan Yıldırım, "Akılları sıra beni yıpratmaya çalışıyorlar" dedi. Malta'daki hesapların gizli olmadığını belirten Başbakan Yıldırım, savcılara iddiaları araştırmaları için çağrı yaptı. 

Başbakan Yıldırım, ABD gezisine çıkmadan önce havaalanında yaptığı basın toplantısında bir soru üzerine şöyle konuştu:

SİYASETE BAŞLAYINCA OĞULLARIMA BIRAKTIM

"Dün, bugün bir gazete şahsım ve ailem hakkında Offshore şirketleri var, yerli değil, milli değil gibi bir haber yapıyor. Vatandaşlarımızın gerçeği öğrenmesinde fayda var. Ben gemi inşa yüksek mühendisiyim, hayatım boyunca denizcilikle uğraştım. Siyasete başlayınca da işlerimi evlatlarıma bıraktım.

DEVLETLE İŞ YAPMAYACAKSINIZ

"En küçüğü 33, en büyüğü 40 yaşında. Onlar kendi işini ben kendi işimi yapıyorum. Siyasete başlarken çocuklarıma benim bir tavsiyem oldu. Devletle hiçbir zaman iş yapmayacaksınız. Yakınına bile yaklaşmayacaksınız, devletin bankalarından hiçbir kaynak kullanmayacaksınız."

ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

"Denizcilik dünyanın her tarafından şirketleri de var, irtibat noktaları da var. Sanki burada bir iş çeviriyormuş gibi benim fotoğrafımı da basarak bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Eğer Türkiye'de veya başka ülkede bir kişi hakkında, ticari faaliyetleri hakkında bilgi almak isterseniz Türkiye'de ticaret sicilinin bilgisini alırsınız. Bunlar açık seçik faaliyet gösteren şirketlerdir. Bu konudaki iddia yeni de değil."

BU GAZETE 2008'DE DE AYNI ŞEYLERİ YAZDI

"Bu gazete ilk defa 2008'de bunları gündeme getirdi. 2014 yerel seçimlerinde ben İzmir'de belediye başkanı adayıyken gündeme getirdi. Olmadı, 2017 mayıs ayında tekrar bunu ısıtıp haber yaptılar. Şimdi de aynı haberi büyük bir usulsüzlük gibi servis ediyorlar. Olay bundan ibarettir."

NE OLMUŞTU?

Uluslararası gazetecilik organizasyonu ‘Paradise Papers’ (Cennet Belgeleri), denizcilik sektörünün ‘vergi cenneti’ Malta’da Başbakan Binali Yıldırım’ın iki oğlu, dayısı ve yeğeniyle bağlantılı dokuz şirketin adını yayınlamıştı. Cumhuriyet gazetesi de bu belgeleri manşetine taşımıştı. 13.4 milyon belge arasından Başbakan Binali Yıldırım'ın oğulları Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım'ın Malta'da şirketleri olduğu ve bu şirketler üzerinden Türkiye'de vergi vermekten kurtuldukları iddia edilmişti.

Sitene Ekle
Etiketler