BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Yıldırıma baskılar sürüyor

Fenerbahçede, görevi bırakacağını açıklayan başkan Aziz Yıldırım'a camianın ''geri dön'' baskısı sürüyor

Abone ol

Trakya ve Anadolu'dan gelen 54 derneğin 100'e yakın yöneticisi, İstanbul'da bir araya gelerek, Aziz Yıldırım'ın bırakma kararını tartıştı.

Fenerbahçe Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri'nde derneklerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Mithat Yenigün ve yardımcısı Ercan Karasu yönetiminde toplanan dernek yöneticileri, söz alarak görüşlerini dile getirdi.

Dernekler, Yıldırım'ın kararından vazgeçmesi, kulübün 100. yılında ve daha sonrasında başkanlığı sürdürmesi gerektiği görüşünde birleşti. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Yenigün, başkanın ayrılma kararı verdiğinde kaçan şampiyonluğu unutup, Fenerbahçe'nin geleceği ve bundan sonraki projeleri için endişe duymaya başladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Aynı duyarlılığı bütün camianın duymaya başladığını hissettik. Geçen hafta Zürih'te Avrupa'daki derneklerle toplantı yaptık. Onlar da aynı duyguları paylaşıyor. Aziz Yıldırım büyük fedakarlıklar yaparak, işini sağlığını, ailesini, her şeyini ihmal ederek kulübe büyük katkılar sağladı. Camiammız çok büyük. Birçok Aziz Yıldırımlar  çıkaracaktır. Ancak tabiiki Aziz Yıldırımlar da kolay yetişmiyor. Bunun için 'nasılsa başka Aziz Yıldırım gelir' diye, başkanımı misyonunu tamamladı diyemiyoruz. Özellikle 100. yıl konusunda yaptığı tasarıları ve duyduğu heyecanı ben bir arkadaşı olarak takip ediyorum. Projelerini yarım bırakamaz diye düşünüyorum.''

Toplantının ardından Başkent Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Harun Ata, hazırlanan ortak bildiriyi okudu. Fenerbahçelilerin daha önce son 5 yıldaki kadar mutlu olmadığının altını çizerek, ''Bir rüyadaydık. Eğer bizi bu rüyadan uyandırmak istiyorsanız, 'yola bensiz kaptansız devam edin' diyorsanız gidin başkanım'' şeklinde konuştu.