BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  SPOR

Yıldırım korkuttu, Aurelio kaçtı

Bu söz onu ürküttü; "Pırasa gibi keserim" sizi deyince kararını verdi. Aurelio, Real Betis formasını bakın neden giydi.

Abone ol Real Betis Mehmet Aurelio’yu transfer ettiğini resmi sitesinden duyurdu. Siteden verilen haberde milli futbolcunun bugün sağlık kontrolünden geçtikten sonra sözleşmeye imza atacağı bildirildi.

Brezilya asıllı oyuncunun Real Betis’in bu sezonki ilk transferi olduğu yazılan haberde, Aurelio’nun peşinde Deportivo ve Villarreal gibi kulüplerin de olduğu ancak Real Betis’in “yarışı kazandığı” yorumu yapıldı.

Menajer Bayram Tutumlu, Aurelio’nun serbest bir futbolcu olarak Real Betis’e geldiğini iddia etti.

AURELİO NEDEN GİTTİ?

Aurelio’nun menajeri Bayram Tutumlu, transferin perde arkasını ve Aurelio'nun neden ayrılma kararını anlattı. Bunda Aziz Yıldırım'ın sert tavrı ve yabancı futbolcuların ondan kat be kat fazla kazanması etkili olmuş.
İşte Tutumlu'nun sözleri;

‘AH O SOYUNMA ODASI ZİYARETLERİ!’
“AURELIO Türkiye’de mutluydu. Ancak başkan Aziz Yıldırım’ın despot tavırları sabrını taşırmıştı.. Yıldırım, sürekli soyunma odasına girip kötü geçen maçların ardından futbolcuları fırçalıyordu.. Hele bir olay var ki, Aurelio’nun aklından çıkmıyor.. 2-0 kaybedilen Bursa maçından sonra başkan yine soyunma odasına girip ’Böyle devam ederseniz sizi pırasa gibi doğrarım, ayağınızı denk alın’ şeklinde çok sert bir uyarı yapmış.. Aurelio, her fırça sırasında soyunma odasında başını öne eğmekten bıktı, usandı.. Bana sürekli dert yanıyordu.. Ama yine de profesyonelliğinin gereği olarak sesini çıkarmıyordu..”

ZICO KAÇIYORDU
“YILDIRIM, bu fırçaların takımı motive ettiğini sanıyor ama etkisi tam tersine oluyor.. Hatta Aurelio bu seanslardan Zico’nun da bıktığını ve başkan gelir girmez kendi odasına kaçtığını, fırçayı da oyuncuların yediğini anlatıyordu.. Antrenör Edu’nun ayrılmasının nedenlerinden biri de başkanla yaşadığı tartışmaydı. Edu başkanın soyunma odasına girmesine tepki koyan tek isimdi, o da gönderildi zaten... Başkan Yıldırım bakalım Aragones geldikten sonra artık soyunma odasına girebilecek mi?”

BANA ‘İŞİNE BAK’ DEDİ
“F.BAHÇE ile FIFA’lık olacağız.. Ama FIFA öncelikle futbolcu haklarını koruduğu için Aurelio oynayabilecek.. Betis de FIFA ile temas kurdu, yoksa 3+1 yıllık sözleşme imzalamazlardı.. Aurelio yarın yeni takımıyla idmanlara başlayacak.. Ben Aziz Bey’i çok uyardım.. 6 ay önce 1.1 milyon Euro olan ücretinin iyileştirilmesini istedim.. Yıldırım ise ‘Aurelio’yu bizden kimse alamaz kardeşim, sen işine bak’ dedi.. İşler bu noktaya geldi.. Aurelio’nun kızdığı bir nokta da F.Bahçe’ye gelen her yabancının 3 milyon Euro’nun üstünde ücret almasıydı.. Aurelio ise sezonun bütün maçlarında oynamasına karşın, onların 3’te 1’i kadar para almayı gururuna yediremedi..”