BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yıldırım: Kim çözerim diyorsa doğruyu söylemiyor

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul trafiğinin sorun olduğunu söyleyerek projelerin tamamlanmasıyla toplu ulaşımın İstanbul trafiğindeki payının yüzde 48'e çıkacağını söyledi.

Abone ol

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul trafik probleminin herkesin hemfikir olduğu bir sorun olduğunu söyledi. İstanbul için hedeflerinin 5 yılda 10 dakika veya 750 metre hangi yöne yürünürse yürünsün mutlaka toplu taşılaya ulaşacağını ifade eden Yıldırım, İstanbul'da durmayan bir trafik vaat etti. 

Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Çekmeköy'de kanaat önderleri ve  STK temsilcileriyle bir araya geldi. İstanbul trafiğinin herkesin hemfikir  olduğu bir sorun olduğunu söyleyen Yıldırım şöyle konuştu:

"İstanbul gibi dar bir alanda 15 milyonun  yaşadığı bu şehirde trafik problemi mutlaka olacak. Buradan açık söylüyorum; kim  'İstanbul'da trafik problemini yüzde yüz çözerim' diyorsa, biliniz ki, doğru  söylemiyor. Benim ömrüm bu işlerle geçti.

"İstanbul'un içinde trafik akacak, durmayacak"

Ne kaldı geriye? İstanbul’un içindeki trafiği rahatlatmak kaldı. Ben  size şunu garanti ediyorum. İstanbul’un içinde trafik akacak, durmayacak, mutlaka  yürüyecek. Yoğun  saatlerde daha düşük hızla, normal saatlerde hız sınırı neyse o  hıza kadar çıkabileceksiniz. Bugün şehir içinde ortalama seyahat süresi 55  dakika. Bunu 35 dakikaya düşüreceğiz. Dur-kalklar azalacak. Araçlar daha az  tamire gidecek. Daha az yakıt tüketecekseniz. Seyahat eziyet olmaktan çıkacak.  Toplu ulaşımın, İstanbul’daki payı yüzde 18. Metroların, 170 kilometre başlamış  20 proje var. Bunları tamamladığımızda pay yüzde 48'e çıkacak. Yüzde 48 de kara  yolu var. Etti 96. Yüzde 4 de deniz. Bazıları diyor ki; 'İstanbul’un trafik  sorunu yüzde yüz denizle çözülür.' Nasıl gezilecek kardeşim? Benim ömrüm denizde  geçti. Herkes karşıdan karşıya mı geçiyor? Denizin payı sınırlıdır. Eskiden fazlaydı. Köprüler yokken, Marmaray yokken karşıdan karşıya sadece deniz kullanılıyordu.

"10 dakika veya 750 metre..."

5 yıl içerisinde şöyle bir hedef var. Herhangi bir İstanbullu  bulunduğu yerde 10 dakika veya 750 metre hangi yöne yürürse yürürsün, mutlaka  toplu taşımaya ulaşacak. İstanbulluların evlerine 5 dakika önce gelmesi parayla  ölçülecek bir şey değil."