BIST 9.916
DOLAR 35,15
EURO 36,59
ALTIN 2.961,48
HABER /  GÜNCEL

Yiğit Bulut'a bu kez de BMW şoku!

Yiğit Bulut, Habertürk'ün tahsis ettiği BMW'yi kovulduktan sonra geri vermedi. Geçen hafta aracını servise yollayan Bulut, darbeyi Borusan'dan yedi.

Abone ol

GAZETECİLER.COM -  Habertürk'ten kovulan Yiğit Bulut, şimdi de 'makam aracı' kriziyle gündeme geldi.

Ciner Medya, Habertürk TV yayın yönetmeni görevinde bulunduğu sırada kendisine tahsis edilen HT plakalı aracı Yiğit Bulut'tan geri istedi.

Ancak Bulut yönetimin ısrarına rağmen lüks BMW otomobili bir türlü iade etmedi.

ARAÇ SERVİSE GİDİNCE...

Yiğit Bulut, geçtiğimiz hafta aracını bakım için Borusan servisine yolladı. Bakımdan geçen aracı almaya da şoförünü gönderdi. Ancak Borusan aracı Yiğit Bulut'a teslim etmedi.

Yetkililer Bulut'a "Bu aracı size veremeyiz. Zira araca zorla el koyduğunuz bize iletildi. Aracı ancak Habertürk'ten yetkililer gelirse onlara veririz" dediler.

Yiğit Bulut aldığı bu yanıtla şoke olurken, Borusan yetkilileri lüks aracı Habertürk'e gönderdi. BMW markalı araç, Yiğit Bulut kovulduktan aylar sonra Habertürk'en garajına geri dönmüş oldu.


HASAN CEMAL CANLI YAYINDAN NEDEN KAÇTI? DERBİ
KORKUSUNU BAKIN NASIL İTİRAF ETTİ... DİĞER SAYFADA...
[PAGE]
DERBİ KORKUSU İTİRAFI



GAZETECİLER.COM -
CNN Türk
'te yayınlanan Medya Mahallesi'nde bugün Ayşenur Arslan'ın konuğu Milliyet'in tecrübeli kalemi Hasan Cemal'di.

Programın başında Arslan Hasan Cemal'i davet ettiği zaman verdiği red cevabını ve gerekçesini anlattı:

KIZIM BEN GELMEYEYİM

"Geçen hafta sonu konuşurken, Nevruz haftasında Kürt meselesi gündemde olacak, gel haftayı seninle açalım dedim.  Kendisi eski genel yayın yönetmenimdir, Cumhuriyet gazetesinden. Nazı da fena geçer elbette. 'Kızım ben gelmeyeyim' dedi. Neden?  'Şimdi derbiden sonra gider orada dayak yersek sen beni kızdırırsın' dedi. "


Hasan Cemal bu eğlenceli açılışın ardında derbi sonucunu da şöyle yorumladı:

"Tabi Fenerbahçe maçları bizde stres yapar hele maç başlayınca üstüste iki muhteşem gol yiyince moralimiz fena bozuldu ama... Kupayı yakaladı Galatasaray. Artık kolay kolay bırakmaz."



BAŞBAKANIN GÖLGESİ MEDYANIN ÜZERİNDE

Başbakan'ın Almanya'da alacağı ödülün iptal edilmesini ve Almanya'da Erdoğan karşıtı gösterilerin gazetelerde haber olmamasını eleştiren Ayşenur Arslan'ın "Gazetelerde göremiyoruz. Neden? Eski bir genel yayın yönetmenisin sen yanıt ver Hasan Cemal" demesi üzerine Milliyet yazarı ile Arslan arasında şöyle bir diyalog yaşandı:

Hasan Cemal: "Başbakan'a protesto gösterisi önemli bir haberdir. Ben olsam verirdim. Başbakan'ı rahatsız eden haberler 1. sayfaya çıkmıyor mu?"

Ayşenur Arslan: Bana mı soruyorsun? Sen eski bir Genel Yayın Yönetmenisin. Ben sana sorayım: Hasan Cemal bu haberler 1. sayfaya çıkmıyor mu?

NE MEDYAYA NE DE HÜKÜMETE İYİLİK YAPMIŞ OLURUZ

Hasan Cemal: "Biraz çıkmıyor. Başbakan'ı rahatsız edebilecek haberler saklanıyor. Bu bir vaka. Ben yazılarımda daha çok başbakan'ın medya üzerindeki uzayan gölgesi diyorum. Türkiye'deki ifade özgürlüğü ve demokrasi konusunda hoş bir durum değil. Bu başkbakan'a da iyilik değil Medyanın kendisine de iyilik değil. Bu gazeteyi, medyayı kendi işlevinden uzaklaştırır. Bunu yaptığımız vakit hiç kimseye iyilik yapmamış oluruz.

Ayşenur Arslan: Hakikaten son zamanlarda çok önemli gerçekten baktığımızda bu haberdir dediğimiz haberler var. Hükümete yakın gazetelerde hiç göremiyoruz. Durumdan vazife mi çıkartılıyor. O gölge daha çok mu uzuyor?

Hasan Cemal: Ben uzun zamandır yönetim kademelerinde değilim ama başbakan'ın tavrı ve gücü dolayısıyla durumdan vazife çıkartılıyor, hatta durumdan vazife çıkartanlar, gazetelerin patronajına gidip ince bir ayar vermeye çalışıyor. Hapiste şu kadar gazeteci var, KCK'dan şu kadar tutuklu var, Balyoz ve Ergenekon doğru davalardır ama hukuki sapmalar var... Bunların hepsi bir kenara, gazeteleri, kanalları yöneten meslektaşlarım, patronlar... acaba bu işleri yaparken, siyasi iktidarın gölgesini ne kadar hissediyorlar. BUna bakmak lazım. Bence hissediyorlar. Hissettkileri gölgeye rağmen gazeteciliğin kuralları geçerli olmalı dedikleri zaman doğru bir hareket yapılacak.

YAZDIM AMA SERT YAZMADIĞIM İÇİN DE ELEŞTİRİLDİM

Ayşenur Arslan: Nuray Mert böyle bir anlayışın sonunda mı köşesiz kalmıştır?

Hasan Cemal: Bence öyle, Nuray Mert iktidarı rahatsız ettiği için köşesinden oldu.Ben kendi gazetemde yazdım. Çok sert yazmadığım için de eleştirildim. 

Eğer türkiye bir demokrasiye açılacaksa, barış ve demokrasi kuşağının örneği olacaksa, bölgesel güç olarak güçlenmesini istiyorsak, içeride barış ve istikrar oluşturulması lazım. Onun için de içeride demokrasi ve özgürlükler güçlendirilmeli.


YAKIN ARKADAŞI EKRANDA MEHMET BARLAS'ı ÇOK FENA BOZDU...
DİĞER SAYFADA...
[PAGE]
YAKIN ARKADAŞI FENA BOZDU


GAZETECİLER.COM (ÖZEL) Sabah Başyazarı Mehmet Barlas, manşetlerin gölgesinde kalan, farklı alanlarda mesleğinin önde gelen isimlerini ağırladığı 45 Dakika'da bu hafta, Türk edebiyatının değerli ismi Selim İleri'yi konuk etti.

Türk edebiyatının "Yaşayan İstanbullu yazar" denince ilk akla gelen ismi Selim İleri, 45 Dakika'da yakın arkadaşı Mehmet Barlas'ı çok fena bozdu.

BARLAS NOSTALJİ UÇURUMUNA YUVARLANDI

"Eski Beyoğlu bir takım ritüeller demekti. Salı akşamları Yeni Melek sinemasının galasına gitmek demekti. Herkes süslenir, bayanlar gece kıyafetlerini giyerdi. Bunlar dağıldı"
diyerek nostalji uçurumuna yuvarlanan Mehmet Barlas'ın "eski İstanbul" için söylediği sözlere Selim İleri çok farklı bir şekilde yanıt verdi.

SELİM İLERİ "GEÇMİŞ SANKİ İYİ BİR ŞEY" DİYE İTİRAZ ETTİ

"Benim edebi kişiliğimi nostalji simgelemiyor, ben var olanı korumak istiyorum. Yeni olsun, niye karşı çıkalım ama var olanı da koruyalım" diyen Selim İleri, Barlas'a en ağır yanıtı ise yemek konusunda verdi.

"1960'larda o çok sevdiğiniz Beyoğlu'nda tavuğu gözünüzün önünde keserler, boynunu koparırlardı. Bunlar pek hoş değildi. Her devrin kendine göre güzelliklerini görmek lazım. Geçmişi sanki iyi bir şey gibi hatırlıyoruz."

LAHMACUN KONUSU AÇILDI, İLERİ BARLAS'I BÖYLE BOZDU

İstanbul'un yitirilmemiş şeyleri arasında yemek kültürü olduğunu söyleyen Barlas, eskiden yapılanların artık yok olduğunu söyleyip konuyu bir de lahmacuna getirince olanlar oldu.

İşte Mehmet Barlas ile Selim İleri'nin lahmacun polemiği:

Mehmet Barlas: "Ben eski Yeniköylü olarak midyeyi kendim çıkartırdım. Yüzerek kayıkhanelerden karides toplardım. Bu İstanbul bitti, buna karşılık bir de hayatımıza lahmacun girdi."

Selim İleri: "Ben onu hiç küçümsemiyorum..."

Mehmet Barlas: "Ben de Antepliyim..."

Selim İleri:
"Genelde böyle bir tavır var. İstanbul lahmacunla mahvoldu. Ben bunları çok gülünç buluyorum. Madem ki burası büyük ve olumlu anlamıyla kozmopolitizmi savunuyoruz. Lahmacun da bir zenginlik. Kaldı ki yeni girmedi bizim hayatımıza lahmacun. 1956 yılında çok iyi hatırlıyorum. Cihangir'de  mükemmel bir lahmacun salonu açılmıştı. Orada yenmezdi ama alınır, sıcak sıcak eve götürülür yenirdi."

28 ŞUBAT BÖYLE GİDERSE YAR-GI-LA-NA-MAZ... EKREM
DUMANLI NİYE BÖYLE DEDİ?
[PAGE]
28 ŞUBAT YARGILANAMAZ

GAZETECİLER.COM -
"Böyle giderse 28 Şubat yar-gı-la-na-maz..."
Bu cümle Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'ya ait. Dumanlı "yargılanamaz" sözcüğünü üstüne basa basa yazmış. 28 Şubat soruşturmasından umutlu olmadığını ise çarpıcı bir şekilde gerekçelendiriyor: "Kimse elini taşın altına sokmak istemeyecektir" diyor...

İşte Dumanlı'nın bugünkü yazısından dikkat çekici bir bölüm:

UMUT VERİCİ GELİŞME AMA...

"28 Şubat post-modern darbesiyle ilgili somut gelişmeler oldu. Suç duyuruları yapıldı falan. İşin doğrusu demokrasi açısından umut verici bir gelişme idi bu; ancak görünen o ki, bu tür soruşturmaların sağlıklı yürütülebileceğine dair umutlu olmak çok zor. Sabahtan akşama yargı mensupları bu kadar dövülürse, emniyet görevlileri bu kadar hırpalanırsa; bu davaları soruşturmakla yükümlü kişiler niçin elini taşın altına koysun ki?

Herkes unuttu; bu ülkede yaklaşık on senedir fail-i meçhul cinayet işlenemiyor. Oysa "siyasi suikastlar" ve "toplumda infial uyaran eylemler" vasıtasıyla siyaset yıllarca dizayn edildi. Bu feci duruma dur diyen polis ve adliye oldu. En derin çeteler bile güvenlik güçlerinin ve adalet mekanizmasının nefesini ensesinde hissetti. Şimdi bu iki zümre planlı bir cemaat paranoyası söylemiyle linç ediliyor. 

KİMİLERİ KADİM MEDYAYA ŞİRİN GÖRÜNMEK İÇİN KONUŞUYOR

Bir yalpalama görülüyor. Kimileri kadim medyaya şirin görünmek için -belki de lafın nereye varacağını hesap etmeden- konuşuyor ve kendi varlık nedenini sorgulanır hale getiriyor. Evet, yargının ve güvenlik güçlerinin hataları olduğunda hepimiz buna karşı çıkmalıyız, sonuna kadar eleştirmeliyiz. Ama bu kurumların çetelerle, darbecilerle, terör örgütleriyle mücadelelerini de, insafsız bir paranoyaya, kurban etmemek gerekir.

Şimdi emniyet yetkilileri ya da yargı mensupları, "Neden soruşturma yapıp sopayı biz yiyelim?" dese haksız mı? Zaten Ergenekon'u sulandırma ve akim bırakma merkezi, planlı bir cemaat paranoyasıyla tam da bunu yapmak istiyor. Yargıyı ve güvenliği bunaltıp darbe davalarını ve derin ilişkilerin karmaşık eylemlerini örtbas etmeyi düşünüyorlar. Bunu görmemek için ya çok saf olmak ya da anti-demokratik illüzyonlara teslim olmak gerekir.


NAZLI ILICAK ÜSTÜ ÇIKTI, NEDİM ŞENER'DEN ÖZÜR BEKLİYOR
DİĞER SAYFADA
[PAGE]
NAZLI ILICAK ÜSTE ÇIKTI

GAZETECİLER.COM- Oda TV davasının tek şikayetçisi olarak iddianamede adı geçen  Nazlı Ilıcak ile gazeteci yazar Nedim Şener arasındaki polemik gazete sayfalarında sürüyor.

Nedim Şener kendisi tutuklu iken yazdıkları ile kendilerini peşinen suçlu ilan eden Nazlı Ilıcak'ı, CNN Türk'teki canlı yayında sert bir şekilde eleştirmişti. Ilıcak bugün köşesinden Milliyet'in bir haberine atıf yaptı ve Nedim Şener'i özür dilemeye çağırdı.

İşte o yazıdan çarpıcı bir bölüm:

 ILICAK'TAN BALBAY, ÖZKAN VE MÜYESER YILDIZ'A "ALLAH KURTARSIN" MESAJI
Nedim Şener'i kitabıyla mahkum ettiğini ilan eden Nazlı Ilıcak, köşesinde bir yandan da şunları yazdı:

"Tuncay Özkan ile Mustafa Balbay, gene odalarında yalnız kaldı. Fazla gecikmeden cezaevi müdürü gereğini yerine getirmeli; ağır aksak işleyen bürokratik mekanizmaya takılmadan, Balbay ve Özkan'ın tecrit hali sonlandırılmalı. Aynı durumda olan başka tutuklular da var.

Bunlardan biri Müyesser Yıldız (Uğur). Uzun yıllar beraber çalıştığım bir meslektaşım. Yaşadıklarına üzülmemek mümkün değil. Tez zamanda tutukluluk halinin bitmesini dilerim. Ama bu arada, ona da bir hanım arkadaş bulunmalı. Müyesser, "kedi" talep etmiş. Yönetmeliğe uygunsa, neden olmasın! Buradan Müyesser'e sevgilerimi gönderiyor ve "Allah kurtarsın" diyorum.

NEDİM'İN KİTABINDAKİ BİLGİLER YANLIŞ

"Cuma günkü Milliyet'te (16 Mart 2012), önemli bir haber vardı; satır aralarında kaybolmuş. Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK), Hrant Dink cinayetine ilişkin raporunun açıklanmayan bölümüne ulaşmışlar. Yasin Hayal keşif için İstanbul'a geldiğinde, İstanbul Emniyeti'nin onun telefonlarını dinlemediği raporda yer alıyor. Bu durumda, Nedim Şener'in kitabındaki bilgilerin, benim "Her Taşın Altında The Cemaat Mi Var?" kitabımda iddia ettiğim gibi, yanlış olduğu ortaya çıkıyor.

Şener, Hrant Dink cinayetini aydınlatmak üzere çalıştığını ve bu yüzden hapse girdiğini ileri sürüyor ya! Bunun doğru olmadığı, DDK raporu ile de teyit edildi.

Şener her iki kitabında da, Dink cinayetinde ihmali olanların başında, İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile C Şubesi Müdürü Ali Fuat Yılmazer'i gösteriyor.

KİTAP POLİSLERİ SUÇLAMAK İÇİN YAZILMIŞ

Şener'e göre, İstanbul, Yasin Hayal keşif için geldiğinde telefonlarını sorgulamıştı. İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ise, Log kayıtlarını silmiş ve bu sorgulamanın, cinayet sonrası (19 Ocak 2007'den sonra) yapıldığını iddia etmişti. Şener, kitabında, "Ramazan Akyürek müfettişlere yalan söyledi; onları aldattı. Çünkü amacı, İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in ayağını kaydırarak, kendisi gibi bir Fethullahçı olan Ali Fuat Yılmazer'i onun makamına getirmekti" diyor.

Kitap, büyük ölçüde, Yılmazer'i ve Akyürek'i suçlamak üzere kurgulanmış. Oysa Mülkiye Başmüfettişleri ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden sonra, Devlet Denetleme Kurulu raporu da, 1) Ali Fuat Yılmazer'i ihmali görülenler listesine koymadı. 2) Yasin Hayal'in keşif için geldiği sırada telefonunun dinlenmediğine dikkat çekti. Dolayısıyla yalan söyleyen Ramazan Akyürek değil, İstanbul İstihbaratı'ydı. İstanbul İstihbaratı, hem Yasin Hayal'le irtibatlı Osman Hayal'in adresinin bulunduğu yerde keşif yapmamış, hem de Hayal'in telefonunu sorgulamamıştı. Ama buna rağmen, işlem gerçekleşmiş gibi eski tarihli raporlar düzenlenmişti.

ÖFKESİ KİTAPTAKİ YANLIŞTAN KAYNAKLANIYOR

Demek, Nedim Şener, bırakınız kamuoyunu aydınlatmaya çalışmayı, hedefe koyduğu Yılmazer'i ve Akyürek'i suçlamak için karartma uygulamıştı. Bu söylediklerimin, Oda TV davasıyla hiçbir ilgisi yok. Ben yazılarımda, Şener'in Oda TV ve Ergenekon bağlantısı mevcut mu, değil mi diye fikir beyan etmedim. Bana öfkesi, kitabındaki yanlışları ortaya çıkarmamdan kaynaklanıyor. Ali Fuat Yılmazer, Ergenekon'un üzerine giden çok önemli bir polis müdürü. O ve Zekeriya Öz, bir de siyasi iktidarın kararlılığı olmasaydı, belki de Ergenekon davaları başlamayacaktı. Şener, muhtemelen, Hanefi Avcı'nın yönlendirmesiyle hatalı bir yola girdi. Sorumluluğu Yılmazer'e yükledi; işin içine Cemaatçi kadrolaşma meselesini de soktu.

AVCIYLA BERABER YILMAZER'İ KARALAMAYA ÇALIŞIYOR

Oda TV konusunda kararı, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi verecek. Fakat, Şener'in Dink cinayetini aydınlatmaktan ziyade, Hanefi Avcı'yla işbirliği yaparak, Ali Fuat Yılmazer'i karalamaya çalıştığı hükmünü ben veriyorum ve bunu, gerekçeleriyle birlikte kitabımda bir bir sıralıyorum.

Devlet Denetleme Kurulu raporu da, Ankara İstihbarat Daire Başkanlığı'nın yeniden soruşturulmasına gerek olmadığını belirterek beni teyit ediyor. Bence Şener, Ali Fuat Yılmazer'e özür borçlu. Tabii Log kayıtlarını sildiğini söylediği Ramazan Akyürek'e de.


RUŞEN ÇAKIR'IN NEVRUZ YAZISI KONUŞULUYOR...
DİĞER SAYFADA...
[PAGE]
BU YAŞTAN SONRA SAVAŞ MUHABİRİ Mİ OLACAĞIM?

GAZETECİLER.COM - Köşesinde "Newroz nedeniyle yaşananlar bir kez daha Kürt sorununun Türkiye’deki tüm sorunların anası olduğunu gösterdi" diyen Vatan yazarı Ruşen Çakır, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarına katılmama nedenini bakın nasıl açıkladı:

BU YAŞTAN SONRA SAVAŞ MUHABİRİ OLMAYA NİYETİM YOK

"Bu yıl Newroz için Diyarbakır'a gidip gitmemek konusunda epey tereddüt ettim
ve sonunda gitmememeye karar verdim. Çünkü son üç yıldaki "şenlik" görüntüleriyle karşılaşmayacağıma emindim. Bu yaştan sonra "savaş muhabiri" filan olmaya da niyetim yoktu.

Gitmeme kararı aldığımda devlet henüz Pazar günü yapılması kararlaştırılan kutlamaları "bayram gününde kutlanır" gibi abes bir bahaneyle yasaklamamıştı.

Ancak bu yılki Newroz'un olaylı, yani tatsız geçeceği her halinden belliydi. Yani devlet dünkü kutlamalara izin vermiş olsa bile olaylı bir Newroz yaşanacağını düşünüyordum. Kürt siyasi hareketinin yasal ve yasadışı alandaki sözcülerinin peşpeşe yaptıkları açıklamalar ve uyarılara rağmen bu kaçınılmazdı.

Böyle düşünmemin üç nedeni var:

1) Her ne kadar MİT krizinin ardından bir çizgi değişikliği beklentisi hayli artmış olsa da devlet Kürt sorununda sertlik yanlısı tutumunu sürdürüyor, yani İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin pek “gidici” gibi gözükmüyor;

2) Yöneticileri ne tür açıklamalar yaparlarsa yapsın Kürt sorununda yaşanan gerilim artışı PKK’nın işine geliyor, bu nedenle örgüt en ufak bir çatışma ihtimalini bile değerlendiriyor;

3) Kentlerde Kürt hareketinin tabanını oluşturan gençliği denetlemek kolay kolay mümkün olmuyor. Bu gençlerin sadece BDP’yi değil, zaman zaman PKK’yı bile dinlemedikleri görülüyor.