BIST 10.075
DOLAR 35,37
EURO 36,49
ALTIN 3.000,80
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS'den 500 tam puan aldı! İşte sırrı

YGS'de 500tam puan alan Ertem Nusret Taş, çok çalışmadığını ama düzenli çalıştığını söyledi.

Abone ol

Yükseköğretime Geçiş Sınavında (2014-YGS) YGS 1, YGS 2 ve YGS 6 testlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında bulunan Ankara Fen Lisesi öğrencisi Ertem Nusret Taş (18), "9. sınıfın başından beri düzenli çalıştım ama çok çalışmadım.

Mesela bazı kriterlerimden ödün vermedim. 12. sınıfta dahi elimden geldiğince spor yapmaya çalıştım. Pek stres duymadım bunun sebebi spor olabilir. Bir de çok kitap okudum. Kitap okumanın da başarıdaki payı yadsınamaz" dedi.

Taş, YGS'ye hazırlanırken 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda dershaneye gittiğini ancak başarısını düzenli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

YGS 1, YGS 2 ve YGS 6 sınavlarından 500 puan aldığını aktaran Taş, sonuçlar açıklandığında dershanede olduğunu belirtti.

'TÜRKÇE'DE ZORLANDIM'

Sınavının iyi geçtiğini ancak birinci olmayı beklemediğini, toplamda 6 yanlış cevabının olduğunu belirten Taş, "Sınava girdiğimde takip ettiğim sıra hep Türkçe, matematik, fen, sosyal şeklinde oluyor. Sınava ilk girdiğimde Türkçe sorularında biraz zorlandım. Kimi sorular bayağı çelişkiliydi. Kısa olmasına rağmen çok düşündüren sorulardı. Bir de felsefede zorlandım" diye konuştu. YGS'ye, lisenin başından beri düzenli çalışarak hazırlandığına değinen Taş, "Okulda gördüğümüz eğitim bence çok kaliteliydi. Onun başarımda büyük katkısı var. Ailemin, arkadaşlarımın çok büyük manevi desteği oldu. Bir sürü kişinin başarımda katkısı var" ifadesini kullandı.

Dershaneye 10. sınıfta başladığını dile getiren Taş, şöyle devam etti:

"11. sınıfta dershaneye kayıtlıydım ara ara gittim ama pek düzenli gitmedim. 9. sınıftan beri fizik olimpiyatlarına katıldım. Fizik olimpiyatlarına çalışmak bayağı özveri isteyen bir şey. O özveriyi de biraz dershaneden çaldım diyebilirim. Pek düzenli devam edemedim ama 12. sınıfın başlarında düzenli gittim dershaneye."

Taş, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda fizik dalında altın madalya aldığını, sınavdan önce pek stres yaşamadığını, sınava rahat girdiğini ancak sınavdan çıktıktan sonra daha fazla heyecanlandığını söyledi.

Sosyal hayatına da zaman ayırdığını, sürekli ders çalışmadığını vurgulayan Taş, şunları kaydetti:

"9. sınıfın başından beri düzenli çalıştım ama çok çalışmadım. Mesela bazı kriterlerimden pek ödün vermedim. 12. sınıfta dahi elimden geldiğince spor yapmaya çalıştım. Spor insanı çok olumlu etkiliyor. Pek stres duymadım, bunun sebebi spor olabilir. Bir de çok kitap okudum. Kitaplar insanı en azından yaşadığı dünyadan alıp başka bir dünyaya götürüyor. Bu dünyanın dertleri sizi meşgul etmiyor ama aynı zamanda insanın ufkunu da açıyor. Bu dünyaya da öyle bir geri dönüşü oluyor. Kitap okumanın da başarıdaki payı yadsınamaz.”

Bilim insanı olmayı arzu ettiğini ve fizik alanında eğitim almayı düşündüğünü ifade eden Taş, insanlığa, ülkesine ve bilime hizmet etmek istediğini dile getirdi.

Ankara Fen Lisesi’nin bir devlet okulu olduğuna dikkati çeken Taş, okulunun başarısında çok büyük katkısı bulunduğunu söyledi.

Taş, okulunun kendisine ve arkadaşlarına çok büyük avantajlar sağladığını, böylece başarıya ve güzel çalışmalara imza attıklarını belirterek, "Devlet okulları bu aralar biraz gözden düşüyor gibi. Özel okullar bayağı artıyor, başarılarını hep ön plana çıkarıyorlar. Bu noktada devlet okulları arasında Ankara Fen Lisesi gibi nadide okulların hala bulunduğunu özellikle vurgulamak isterim" dedi.

Baba Levent Taş ise oğlunun hayatı boyunca başarılar elde ettiğini, bu sınavda da bir derece yapmasını beklediklerini söyledi.

Oğlu Nusret’in her yerde okulunu temsil etmek istediğini kaydeden Levent Taş, bunu başardığı için çok mutlu olduklarını vurguladı