BIST 9.185
DOLAR 34,38
EURO 36,81
ALTIN 2.965,57
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS sınav giriş yerleri ÖSYM'de

YGS sınav giriş yerleri açıklandı. Adaylar YGS sınav giriş yerlerini ÖSYM'nin internet sitesi ais.osym.gov.tr'den öğrenebilirler.

Abone ol

YGS sınav giriş yerleri ÖSYM'nin internet sayfası ais.osym.gov.tr adresinden açıkladı. 15 Mart'ta yapılacak olan YGS sınav giriş yeri öğrenme ve YGS sınav giriş belgesi çıktısı alma linki bugün saat 14.00'da aktif oldu.

YGS sınav yerleri ve YGS sınav giriş belgesi çıktısı TC kimlik numarası ve aday şifresiyle yapılabilecek.

ÖSYM YGS Sınav Giriş Belgesi açıklamasına göre, 15 Mart'da yapılacak YGS'ye başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina veya salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylara, giriş belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2015-YGS sınav giriş belgesine, 14.00 itibarıyla T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden erişebiliyor.

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması, adayların, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermesi ve bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

ygs-sinav-giris-yerleri-aciklandi-osym.jpg
 
YGS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI ALIRKEN DİKKAT! 

Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret bulunmaması zorunlu olacak.

Giriş belgesini, fotoğraf görünür şekilde yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.

Adayların sınava girebilmeleri için giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

YGS HANGİ TESTLER VAR?

YGS’de ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumludur. Aslında 6 farklı puan türü eski sistemde Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlık puanlarına karşılık gelmektedirler.

YGS1,2 : Sayısal puanla öğrenci alan bölümler içindir.

YGS3,4: Sözel puanla öğrenci alan bölümler içindir.

YGS5,6: TM puanıyla öğrenci alan bölümler içindir.

YGS’de uygulanacak testler ve kapsamları Tablo 1A’da, YGS puan türleri Tablo 1B’de gösterilmiştir.

YGS PUAN HESAPLAMA YÖNTEMİ

YGS’de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların;Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecek:

• Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecek. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacak.

• Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacak.

• Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacak.

• Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecek.

YGS SINAV SONUÇLARI

YGS’de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır. (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç). YGS puanlarından 140’ın altında olanlar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır. YGS’de 140,00000-179,99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS’lere girme hakkı kazanacaktır.

YGS’de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir.