BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Yetiştirme yurdundan gelin çıktı

Zonguldak'ta kız yetiştirme yurdunda kalan bir kız, yurttan gelinlikle çıktı

Abone ol

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi kız yetiştirme yurdunda kalan Zonguldaklı Dilay Yağız ile Ereğlili Adem Açıkgöz, hayatını birleştirdi.

Bir sene önce babasının ilgilenmemesi üzerine Karadeniz Ereğli Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalmaya başlayan Dilay Yağız ile Ereğli Polis Evi'nde düzenlenen bir etkinlikte tanıştığı, polis evinde garson olarak çalışan Adem Açıkgöz, arkadaşlıklarının ilerlemesi sonucunda evlenme kararı aldı. Düğün günü ilk olarak kız tarafı olan Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü'ne gelen damat ve ailesini, yurt müdürü Necdet Kocaman karşıladı.

Kocaman, böyle mutlu bir olayı yurtlarında yaşamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Damat ve gelin araca doğru ilerlerken, diğer yurt sakinleri ise geleneklerin yerine gelmesi için çıkış kapısını tutarak damattan gerekeni yapmasını istediler. Damat ise yurt sakinlerini kırmadan bahşiş verip üzerine düşen görevi yerine getirdi.

Dün, Ereğli Polis Evi'nde gerçekleştirilen düğün törenine ise Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli'nin yanı sıra, damat tarafı ile kız yetiştirme yurdunda kalan kızlar katıldı. Damat Adem Açıkgözün anne ve babası ise çocuklarının bu mutlu gününü yaşamaktan duydukları sevinçlerini dile getirdiler.