BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yeşilyurt'ta konserler niye iptal edilmedi?

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 16. Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri çerçevesinde toplu sünnet ve nikah töreni düzenlendi.

Abone ol

Ahmet Atılgan Parkı'nda düzenlenen toplu sünnet ve nikah törenine, Kaymakam Erkan Bulgan, Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, İstanbul Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Mehmet Zeki Akıncı, Devlet eski bakanlarından Işılay Saygın, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, ünlü yönetmen Ünal Küpeli, birçok iş adamı, sivil toplum, mesleki teşekkül temsilcileri katıldı.

Toplu sünnette 44 çocuk sünnet edilirken, nikah töreninde ise 8 çiftin nikahı kıyıldı. Nikah şahitliklerini Kaymakam Bulgan, Belediye Başkanı Kavuk, İstanbul Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Akıncı, Devlet eski bakanlarından Işılay Saygın ile diğer yetkililer yaptı.

Sünnet olan 10 aylık Oğulcan Yıldırmaz ise, törene katılanlardan büyük ilgi gördü. Sünnet olanlar arasında en küçük çocuk unvanını alan Oğulcan'a basın mensupları ilgi gösterdi. Sünnet olan çocukları, Mehmet Ali Karataş yönetimindeki gösteri grubu eğlendirdi.

Bu arada Hakkari'de askerlerin şehit edilmesi, Yeşilyurt ilçesinde ise bir çocuğun balkondan düşüp ölmesi nedeniyle ilk günkü konserin iptal edildiğini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, "Türkiye üniter bir devlettir.

Şehitlerimize saygı için ilk günkü konseri iptal ettik ve ikinci gün konserin düzenlenmesinde ortak görüş ortaya çıktı. İkinci gün konserini teröristler sevinmesin diye iptal etmedik. Çünkü onların gayesi Türk milletini üzmektir. Onlar gayelerine erişemeyecekler" dedi.