BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Yeşilkartlı uçakla ilaç alıyor

Yeşilkart uygulamasını öylesine suistimal edenler var ki üzülmemek elde değil.

Abone ol

Adana'da, yeşilkart kullanımındaki suistimalleri önlemek amacıyla başvurularda titizlikle yapılan araştırma sonucu, talepte bulunan 149 bin 645 kişiden 26 bin 940'ının maddi durumunun iyi olduğu belirlendi. Merkez Yüreğir İlçe Kaymakamı Sadettin Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin muhtaç vatandaşlara sağlık hizmeti vermek amacıyla getirdiği yeşilkart uygulamasının gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmesi için büyük çaba harcadıklarını vurguladı.

YEŞİLKARTLI UÇAKLA GELMİŞ

Eczanelerden de yeşilkartı kullanan kişiler hakkında bilgi aldıklarına değinen Yol, ''İstanbul'dan yeşilkart ile muayene olan bir kişi aynı gün Adana'daki eczaneden 4 YTL değerindeki ilaçlarını alıyor. Reçetede yanlışlık olduğunu düşünüp bir araştırma yaptık. Ancak, şahsın uçakla İstanbul'dan geldiğini öğrendik. Eczacı da ilaçları alan kişinin son model bir araç kullandığı söyledi'' diye konuştu.

TÜP BEBEK İÇİN ALAN BİLE VAR
Kaymakamlık Yeşilkart Bürosu Sorumlusu, Sağlık Grup Başkanı Dr. Yılmaz Yol da başvuranlar arasında tüccarlar, birkaç konut ve yüzlerce dönüm arazi, lüks otomobil sahibi olanların bulunduğunu vurguladı. ''Muhtacız'' diyerek, uygulamayı suistimal edenlere imkan tanımadıklarını anlatan Yol, şunları söyledi: "Bize gelen başvurular arasında 2-3 yıllık SSK'lı olanların bile yeşilkart talebinde bulunduğunu gördük. Bu kişiler, SSK tarafından karşılanmayan tüp bebek imkanından yararlanmak için yeşilkart istiyor.'' Yol, ayrıca, yapılan inceleme sonucunda bin 956 kişinin de yeşilkartlarının çeşitli nedenlerle iptal edildiğini, suistimalciler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını vurguladı.