Yeşilçam'ın Şişko Nuri'si hayatını kaybetti cenazesini bakın kim aldı
Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden çocuk tiplemeleriyle tanınan Şişko Nuri lakaplı Sıtkı Sezgin, Samsun'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sıtkı Sezgin'in cenazesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi görevlileri tarafından alındı.
Sürekli eski meslektaşları tarafından aranıp sormadığından yakınan Sezgin'in cenazesine yaklaşık 10 yıldır kaldığı Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi yetkilileri tarafından OMÜ Tıp Fakültesi'nden alındı. Sezgin'in cenazesi Samsun Büyükşehir Belediyesi Kıranköy Gasilhanesine götürüldü. Şişko Nuri lakaplı Sıtkı Sezgin, yarın öğlen Samsun Büyük Cami'de öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Derecik Mezarlığı'na defnedilecek.
ŞİŞKO NURİ LAKAPLI SANATÇI SITKI SEZGİN KİMDİR? Sıtkı Sezgin veya Şişko Nuri lakaplı sanatçı 1949’da Samsun’da doğdu. Türk sinemasında canlandırdığı çocuk tiplemeleriyle tanınan Şişko Nuri lakaplı sanatçı Sıtkı Sezgin; On Küçük Şeytan, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Sihirli Cüceler, Bağrımdaki Ateş, Hesap Günü ve Adile Teyze isimli filmlerde rol aldı. 17 Ağustos Gölcük depreminde evini kaybetti. Sinemayı bıraktıktan sonra memleketi Samsun’a dönen oyuncu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde yaşamını sürdürüyordu.
Yeşilçam filmlerinin zevkle izlendiğini ancak, şimdiki dizi ve filmleri sanatsal açıdan yeterli bulmadığını anlatan Sezgin, şöyle demişti: "Bu bina 2009'da kuruldu. Açıldığından beri bu huzurevindeyim. Bizim Yeşilçam filmleriyle şimdi ki filmleri kıyaslarsak, çok ayrı bir dünya. Yeşilçam filmleri zevkle izleniyordu. Konusu, anlatımı güzeldi ve zevkle izleniyordu. Kemal Sunal'ın Şener Şen’in İlyas Salman'ın filmleri, bir sürü komedi sanatçıysa ve Adile Naşit'in 'Hababam Sınıfı' gibi bir kadro daha gelmez. Bunlar zevkle izleniyordu. Şimdi Yeşilçam tamamen kayboldu. Şimdiki diziler aşk üzerine O, onun sevgilisini alıyor. O, onu vuruyor, kırıyor. Yani sanat bu değil diyorum."