BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  SPOR

Yeşil sahalarda bayan eli

Çanakkale'de, 1. Amatör Küme'de mücadele eden Hastanebayırıspor'un alt yapı antrenörlüğünü bayanlar üstlendi.

Abone ol

Çanakkale'de, 1. Amatör Küme'de mücadele eden Hastanebayırıspor'un alt yapı antrenörlüğünü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) öğrenimlerini sürdüren 2 kız öğrenci üstlendi.

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Bahar Bingül ile Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencisi Şule Öztürk, Hastanebayırıspor'un semt sahasında her hafta sonu 8 saat, 6-7-8 yaş grubu minik futbolcuları eğitiyor.

Aynı zamanda ÇOMÜ'de yeni kurulan bayan futbol takımının da oyuncuları olan kız öğrenciler, yaklaşık 100 sporcuya teknik ve taktik açıdan bilgiler aktarıyor.

Antrenörlerden Bahar Bingül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antrenörlüğün kendisine çok şey kazandırdığını belirterek, ''Özellikle değişik çevrelerdeki insanlarla tanışma fırsatı yakalıyoruz. Tabi çocuklarla uğraşmak biraz güç olsa da görevimi severek yapıyorum'' dedi.

Bayanların futbol sektöründe ''boy göstermesiyle'' sahalarda yaşanan şiddetin biraz daha azalacağına inandığını belirten Bingül, ''Futbol genelde erkek oyunu olarak bilinir. Bence bu spor bayanlara da oldukça yakışıyor. Kadın elinin değdiği her şey gibi futbol da güzelleşiyor'' diye konuştu.