BIST 8.699
DOLAR 34,26
EURO 37,41
ALTIN 2.919,80
HABER /  DÜNYA

Yeni yasama yılını hapishanede açtık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yeni yasama yılını hapishanede açtık. 21. yüzyılın Türkiyesi’nde bir milletvekilinin tutuklu olması b...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yeni yasama yılını hapishanede açtık. 21. yüzyılın Türkiyesi’nde bir milletvekilinin tutuklu olması bir demokrasi ayıbıdır. Bu demokrasi ayıbını ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu sadece muhalefetin değil, bütün siyasi partilerin ortak görevi olması gerekir” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni yasama dönemi öncesi Sincan F Tipi Ceza Evinde yatan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ı ziyaret etti. Görüşmeye CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Muharrem İnce, Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir de katıldı. Öte yandan Kılıçdaroğlu, dün görüşme izni alınan tutuklu MHP Milletvekili Engin Alan’ı, cezaevinden duruşmaya götürüldüğü için ziyaret edemedi.

"YENİ YASAMA YILINI HAPİSHANEDE AÇTIK"
Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, yeni yasama yılını hapishane de açtıklarını belirterek şunları dedi:
" Halkoyu ile seçilen bir milletvekilinin uzun süredir tutuklu biliyorsunuz. 7 milletvekili şuanda tutuklu. Parlamentoya halkın iradesi tam yansımış değil. Dün açıklanan demokrasi paketinde ben tutuklu milletvekilleri ile ilgilide birkaç cümlede olabileceğini düşünüyordum. Çünkü demokrasi halkın oyları ile seçilen kişilerin parlamento da görev yapması gerekir. Onların hapishane de tutulması değildir. Sayın Balbay’ı çok iyi gördüm. Morali yerinde çalışıyor, üretiyor. Ben Ankara’da tutuklu bir parlamenter olarak çalışmak istiyorum, çalışıyorum üretiyorum, düşüncelerimi ifade ediyorum. Bana notlarını, düşüncelerini gönderecek parlamentodaki yasa tekliflerini yada tasarıları gelirse bunları Sayın Balbay’a ulaştıracağız. Sayın Balbay bu konudaki düşüncelerini oluşturacak ve milletvekillerine aktaracak bizde bunu parlamento da dinlendireceğiz. 21. yüzyılın Türkiyesi’nde bir milletvekilinin tutuklu olması bir demokrasi ayıbıdır. Bu demokrasi ayıbını ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu sadece muhalefetin değil bütün siyasi partilerin ortak görevi olması gerekir.”
(İHA)