BIST 10.042
DOLAR 34,14
EURO 38,23
ALTIN 2.914,21
HABER /  GÜNCEL

Yeni vergiler gelecek mi?

Bakan Babacan, ekonomiyle ilgili soruları yanıtlıyor. En kritik soru ise yeni vergiler ve zam!..

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan Türkiye'nin uzun vadeli belirsizlikleri ortadan kaldırmak için gerekli tüm önlemlerin alındığını ve programın iyi yönetildiğini söyleyerek, "Açıkçası eleştirileri, tamamen siyasi bazende ideolojik düşüncenin etkisiyle yapıldığını düşünüyorum" dedi.    

CNN Türk'te katıldığı canlı yayında soruları yanıtmayan Babacan, şöyle konuştu: 

"Türkiye artık 4-5 yıl önceki Türkiye değil. Bundan 15 yıl sonrası Türkiye'nin ne olacağı çok açık. Türkiye ile ilgili uzun vadeli belirsizlikleri ortadan kaldırmak ve seyrini çizmek bu konunun en önemli hususuydu.

Tüm dengeler mutlaka farklı gelişmelere sebep oldu. Türkiye'deki hareketlilik genel hareketliliğe göre biraz daha fazla. İşte bunlar, terazinin o küçük kefesindeki iç meseleler. Bunların nedeni ise. cari açık. Nisan ayında açıklanan enflasyon oranları da piyasa aktörlerinin hareketlenmesine neden oldu.

Danıştay saldırısı...
... Belirgin bir etkiyi görmüyoruz. Tabii uzun vadedede iç siyasi gelişmeleri de yakından takip etmemez gerekiyor.

Biz hükümet olarak şimdiye kadar ki uygulamamız gösteriyor ki biz istikrarı isteyen ve güçlendiren taraf olduk. Biz de hükümet olarak elimizden gelenin azamisini yaptık; bundan sonra da devam edecek. Kimse "Türkiye'de eski günleri izlerini yaşatabilirmiyiz?" diye düşünmesin, buna izin vermeyeceğiz. Türkiye ekonomisi iç ve dış etkilere karşı çok daha korunaklı hale geldi.

Yapılan eleştiriler...
... İşi bilen biliyor. Şimdi Türkiye'ye yatırım yapan Türkiye'ye güvenler ne olacağını çok daha iyi biliyor. Bazıları yeni unsurlar bekliyor. Bunlar zaten gerektiği zaman yapılıyor. Programın hedeflerine bakın. Para politikalarıyla ilgili konan hedeflere bakın. Bunların tamami siyasi bazende ideolojik olarak görüyorum."

Yeni vergiler...
... Biz ağzımızdan ne çıktığını çok iyi biliyoruz. Paketlerimizde, bütce disiplinini öyle yeni vergilerle felan tutturmayı düyşünmüyoruz. Öyle bir şey mümkün değil. Yeni vergiler yok!