BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Yeni vagonların üretimi başladı

Yeni vagonların üretimi başladı

Bursa büyükşehir belediye başkanı recep altepe, yeşil bursa'nın yeşil vagonlarının yılbaşından itibaren gelmeye başlayacağını, 30'unun bir yıl içinde sisteme entegre edileceğini belirterek, "yeni vagonlar ve mevcut vagonlara klima takılmasıyla bursalılar bir yıl içinde konforlu ulaşımın keyfini...

Yeni vagonların üretimi başladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeşil Bursa'nın yeşil vagonlarının yılbaşından itibaren gelmeye başlayacağını, 30'unun bir yıl içinde sisteme entegre edileceğini belirterek, "Yeni vagonlar ve mevcut vagonlara klima takılmasıyla Bursalılar bir yıl içinde konforlu ulaşımın keyfini yaşayacaklar" dedi.

Yeni vagonların üretimi başladı

Başkan Altepe, Bursa'nın hafif raylı sistemindeki yolculuğu daha konforlu hale getirecek yeni vagonların ilkinin yılbaşında diğerlerinin de bir yıl içinde sisteme entegre olacağını söyledi. Bütçenin 3'te 2'sinin ulaşım yatırımlarına ayrıldığını, bu orandaki en büyük payı da hafif raylı sistemin aldığını hatırlatan Altepe, şöyle konuştu: "Görükle etabının test sürüşleri, Emek hattının inşaatı, Kestel hattının projelendirme çalışmaları devam ediyor. Bir yandan hattı yaygınlaştırırken diğer yandan yetersiz
olan vagon sayısının artırılması için çalışmalar sürüyor. 30 yeni vagonun üretimi tamamlanma aşamasına geldi. Üretimi tamamlanan ilk vagon elektronik test kontrollerinin tamamlanmasının ardından yılbaşında teslim edilecek. Diğerlerinin de bir yıl içinde teslim edilmesiyle 48 olan araç sayımız 78'e yükselecek."

Yeni vagonların üretimi başladı

Yeni vagonların yeşil Bursa'ya yakışır yeşil rengi ile de farklılığını göstereceğini ifade eden Altepe, "mevcut vagonlara da klima takılmasıyla bir yıl içinde hafif raylı sistem daha da konforlu olacak. Bursalılar için ne yapsak azdır. Hayırlı olsun" diye konuştu.