BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Yeni soygun yöntemleri

Sosyal güvenlikteki büyük kara delik ürkütüyor. Bu deliği büyüten yeni soygun yöntemleri ortaya çıktı.

Abone ol

Bunlardan biri de anlaşmalı boşanmalar.. Bu olaylar, ilk başlarda münferit birkaç hadise olarak görüldü. Ama son 1 yılda gerçekleşen patlama ürkütücü boyutta. Bu şekilde haksız maaş alan kadınların sayısının 100 bini geçtiği belirtiliyor. Bunun sağlık harcamalarıyla birlikte devlete yıllık maliyeti ise 700 milyon YTL.

Bu olayların en çok yaşandığı şehirlerin başında ise Zonguldak geliyor. 119 bin işçi emeklisinin yaşadığı ilde, uygulama adeta bir 'gelenek' haline gelmiş. Zonguldak'ta ölen hak sahiplerinden dolayı devletten maaş alan 41 bin 765 kişiden 15 binini kız çocukları oluşturuyor. Ereğli'ye bağlı 550 haneli 2 köyde, boşanarak maaş alan 200 kadın bulunuyor.

Zonguldak SSK Müdürlüğü yetkililerinin bize anlattıkları ise ilginç: Elimiz kolumuz bağlı. Mahkeme kararını gösteriyorlar. Tespit ettiklerimizi savcılıklara bildiriyoruz. Yapacak başka bir şeyimiz de yok. Karı-kocayı aynı evde yakalasak bile, "Misafirliğe geldi", "Çocukları özlemiş" gibi cevaplar alıyoruz. Boşanmaların bu kadar kolay olmaması lazım."