BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.835,37
HABER /  GÜNCEL

Yeni Şafaktan hodri meydan

Yeni Şafak'a silahlı saldırı gazeteyi hırslandırdı. Bugün Ergenekonculara meydan okuyan bir manşetle çıktılar.

Abone ol

Yeni Şafak'ın genel merkez binasına sıkılan 5 kurşunun yankıları sürüyor. Saldırıyı gözdağı ve korkutma amaçlı gören gazete, olayı Ergenekon'a dayandırdı.

Saldırı sonrası ilk yanında okurlarının karşısına "susturamazsınız" manşetiyle çıktı. Birinci sayfanın yarısını bu saldırıya ayırdılar. 

Gazete Ergenekon ve Vatansever Kuvvetler Birliği haberleriyle gündem oluşturuyordu. İşte saldırının bu esnada gelmesi soru işaretleri doğurdu..

Yeni Şafak saldırı sonrası ilk sayısında Erenekon bağlantılı çevrelere "dimdik ayaktayız" dedi. Sekiz sütuna atılan başlığın altında yer alan spotta "yola devam" mesajı verildi.

"Yeni Şafak Gazetesi'ne atılan kurşunlar, okuyuculardan, gazeteci örgütlerinden ve sivil toplum kuruluşlarından sert tepki gördü. Yeni Şafak, 'çetesiz, temiz ülke' hedefi için bu destekle yoluna devam edecek."

Gazete ayrıca daha önce Ergenekonla ilgili yapılan haberlerin küpürlerini yayınladı. Bu küpürlerin hemen altında ise Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert'in "karanlığın gücü yetmez" çağrısı yer aldı. Cömert, yayın politikalarını "karanlığın güçleri'ne asla boyun eğmeyecek" sözleriyle kamuoyuna etti.