BIST 9.777
DOLAR 34,17
EURO 38,20
ALTIN 2.925,20
HABER /  GÜNCEL

Yeni Şafak gazetesi PKK'ya patladı

6 kızın bulunduğu otomoile 114 kurşun sıkıp 4 kızın ölümüne yol açan PKK'nın özür açıklamasına en sert tepki Yeni Şafak'tan geldi

Abone ol

Sivilleri katleden PKK'ya öfke patlaması yaşanıyor. Yeni Şafak gazetesi resmen bela okudu. Kanlı saldırılar düzenleyen örgüt gazetenin canına tak etti. Gazete "özür dileseniz de dilemesiniz de Allan belanızı versin" manşetiyle okurların karşısına çıktı.

PKK nasıl özür diledi?
Siirt'te 4 genç kızın yaşamını yitirmesine, 2 genç kızın da ağır yaralanmasına neden olan silahlı ve bombalı saldırıyı PKK üstlendi. PKK iki gün sonra böle özür diledi. TIKLAYIN..

Ankara ve Siirt'te ortalığı kana bulayan örgüte tepkiler giderek büyüyor. PKK'nın özrü öfkeyi daha da arttırdı. İşte bu özre karşı Yeni Şafak'ın tepkisi çok sert oldu.

Haberin spotunda "Siirt'te 4 genç kızı öldüren terör örgütü, kendini pişkinliğe vurdu. Kandil, teröristlerin, gasbetmeye çalıştığı otomobildeki sivilleri polis zannederek kurşun yağmuruna tuttuğunu açıkladı. Katliamı 'acı kaza, özür dileriz' diye savunan örgüt, ölenler ve aileleriyle adeta dalga geçti" ifadeleri yer aldı.

KATİL SİZSİNİZ

Yeni Şafak daha önce de BDP ile girdiği polemikle gündeme gelmişti. Gazete Çukurca'da 11 askerin şehit olduğu saldırı sonrası PKK'ya tavır almayan BDP için "Katil sizsiniz" manşetini atmıştı. Haberde BDP'ye yönelik ağır eleştiriler vardı. İşte o haberde BDP için bu görüşler dile getirilmişti:

"Yakın geçmişte 'Kürt'lerin temsilcisiyiz' iddiasıyla kurulan ve sözde siyaset yapan partilerin devamı olan BDP, politik tavrını sadece 'terör' ve 'terör örgütü PKK' üzerinden şekillendirdi.

Birinci sayfalar
Gazetelerin birinci sayfalarını okumak ve gündemi öğrenmek için

Diğer siyasi partiler gibi 'ekonomi, kadın, tarım veya sağlık' gibi alanlarda parti programı geliştirmeyen BDP, tüm adımlarını teröristbaşı Abdullah Öcalan ve Kandil'in emirleri doğrultusunda attı. Terörü yücelten söylemi siyasete sokan BDP, sorunun çözümüne katkı sunmak yerine ülke gündemini germek ve ayrımcılığı körüklemek için teröristleri şehit ilan etmekten, Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlara zorla terörist yası tutturmaktan geri durmadı. BDP, bu tavrıyla siyasi parti olmaktan çok PKK'nın Türkiye'deki 'demokrasi kılıflı' uzantısı izlenimi verdi."