BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,21
ALTIN 2.465,12
HABER /  POLİTİKA

Yeni Meclis Başkanı Çiçek'in ilk sınavı

Boyok ve yemin etmeme krizi sürüyor. Çözüm için hükümet kanadından sıcak mesaj yok. Gözler Meclis'in yeni başkanında...

Abone ol

Meclis açılışından bu yana krizlerle boğuşuyor. Bu sorunları çözmek için gözlerin çevrildiği isim ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek.

CHP'den bir Hayırlı olsun ziyareti beklediğini söyleyen Çiçek'e CHP'den ilk tebrik telefonu gitti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, ziyarete de gideceğini ama bugün olmayacağını söyledi.

Çiçek'in partilere bir ziyaret düzenleyebileceği hatta bir liderler zirvesi yapabileceği konuşuluyor. "Sorunların çözüm yeri Meclis'tir" mesajıyla göreve başlayan Çiçek de bu sorumluluğun farkında, ancak partilerden de sıcak mesajlar bekliyor.

Çiçek bu beklentisini Milliyet yazarı Fikret Bila'nın, "Sorunu çözmek için CHP ile temas edip etmeyeceği, muhalefet partileriyle bir toplantı yapıp yapmayacağı" yönündeki sorusu üzerine anlatıyor.

Çiçek, "Önce hayırlı olsun ziyaretine gelirler herhalde. Bizim geleneklerimiz var, hayırlı olsuna beklerim." diyor.

ÖNCE TELEFONLA TEBRİK SONRA ZİYARET

Bu arada CHP'den ilk temas gerçekleşti. Çiçek'in beklediği gibi bir "Hayırlı olsun" ziyareti olmadı ancak CHP lideri Kılıçdaroğlu Meclis'e gidişinde ilk olarak yeni başkanı telefonla arayarak TBMM'ye seçilmesini memnuniyetle karşıladığını belirterek kutladı ve başarılar diledi.

Kılıçdaroğlu Çiçek'i ziyaret edip etmeyeceği yönündeki soruya ise bugün Meclis Grup toplantısına giderken yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Meclis Başkanlığı'na seçilen Cemil Çiçek'e tebrik ziyaretinde bulunacağım. Ama bugün değil" dedi.

ÇİÇEK İLK KEZ KÜRSÜYE ÇIKACAK


Çiçek yemin krizinin damga vurduğu Meclis'te bugün ilk kez kürsüye çıkarak Genel Kurul toplantısını yönetecek.

Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde Aden Körfezi'ndeki deniz gücünün görev süresinin uzatılmasıyla ilgili tezkere bulunuyor. Ancak tabi gözler yine üçüncü kez Meclis toplantısına katılan ve iki kez daha aynı şekilde katılırlarsa devamsızlıktan milletvekilliklerinin düşürüleceği tartışması gündeme gelen CHP'lilerde olacak.

CHP GRUBU'NDA ÇARE ARANIYOR

Katıldığı ancak yemin etmediği Meclis Genel Kurulu toplantılarında isimleri okunmayarak "Yok" sayılan CHP konuyu Meclis'te yaptığı grup toplantısında değerlendiriyor. CHP'liler  yemin etmeden Meclis çalışmalarına katılmanın yolunu arayacak. Aynı zamanda Meclis Genel Kurulu'nda konuşmak için de formül bulmaya çalışacak. Yaklaşık iki saat sürecek toplantıdan sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan bir açıklama gelmesi bekleniyor.